Analisten schrikken van ‘bizarre’ Schreuder-uitspraak

Foto: Analisten schrikken van ‘bizarre’ Schreuder-uitspraak

Ajax kreeg dinsdagavond een ongenadig hard pak slaag van Napoli. Trainer Alfred Schreuder merkte na afloop van het duel op dat Ajax op dit moment ‘als ploeg niet goed genoeg is’. Die uitspraak zorgde voor verbazing bij RTL7-analisten Wesley Sneijder en Theo Janssen. 

Janssen vond de uitspraken van Schreuder op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. “Het ergste wat hij zei, was: We zijn als ploeg niet goed genoeg.” Sneijder had vooral zijn vraagtekens bij het wisselbeleid van Schreuder, die volgens hem veel te laat ingreep. “Hij vindt zijn bank gewoon niet goed genoeg. Hij heeft geen vertrouwen in zijn bank. Hij heeft geen brede selectie, maar heeft er wel vijf, zes of zeven spelers bij gehaald. En die zijn nu opeens niet goed genoeg?”

Schreuder grijpt niet in

De recordinternational snapt dan ook niet dat de oefenmeester niets deed na de 1-3 achterstand. “Dan moet je misschien ook kijken wat er in de beginfase fout is gegaan. Waarom zijn die spelers hier? Als je thuis tegen Napoli met 1-3 achter staat en het vlak na de rust 1-4 wordt, dan moet je toch iets doen? Als je ziet dat er geen lef was en dat er niet werd gevoetbald, dan moet je toch iets doen?”

Volgens Janssen ontbreek het Ajax ook aan een alternatieve speelwijze. “Ajax heeft een manier van spelen, maar ze hebben geen andere manier. Ze kunnen niets aanpassen. Als het niet werkt zoals ze het getraind hebben – Bergwijn die druk zet op de centrale verdedigers, Blind die wat hogerop komt en doordekt – dan moet je je aanpassen.”

TIP: Stunt Volendam ook tegen Ajax? Pak 7.5x je inzet bij een gelijkspel!

Had Schreuder eerder moeten wisselen?

  • Ja, wachtte nu veel te lang
  • Nee, had ook geen zin om te wisselen
935+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie