Afl. 6 podcast Twee Viertje: ‘Ajax-fabeltje gaat er bij mij niet in’

Foto: Afl. 6 podcast Twee Viertje: ‘Ajax-fabeltje gaat er bij mij niet in’

Ajax speelde in het afgelopen weekend zeer verrassend gelijk tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers kwamen wel op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft werd het 1-1 door een goal van Willum Thór Willumsson. Waar ging het precies fout voor de Eredivisie-topclub. Nou, voorafgaand aan het duel al, aldus Aad de Mos.

De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en KV Mechelen wijst naar de opstelling van oefenmeester Alfred Schreuder, die ervoor koos om vier belangrijke spelers te sparen: Edson Álvarez, Steven Berghuis, Steven Bergwijn én Mohammed Kudus. “Het is een beetje de arrogantie die ze ook hadden bij Ten Hag”, zegt De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl. “Ik vind het niet goed van Schreuder om niet te beginnen met je basis, maar met zogenaamde invallers.” 

Hij legt uit: “Je geeft de rest niet de indruk dat ze belangrijk zijn, dat is één. Twee: je gaat die spelers rust geven terwijl ze eigenlijk helemaal geen rust verdienen. Kudus heeft verleden jaar bijvoorbeeld bijna niet gespeeld. Ik kan me wél voorstellen dat je Berghuis spaart na zijn blessure (opgelopen bij het Nederlands elftal, red.), maar Bergwijn heeft de laatste wedstrijden, tegen AZ en tegen Liverpool, niet veel laten zien, die zou ik gewoon laten staan.” 

“Manchester City heeft er geen last van”

Volgens De Mos is het ook helemaal niet nodig om te rouleren: “Schreuder begint ook al te geloven dat ze geen drie wedstrijden in de week kunnen spelen, wat ik niet geloof. Want Manchester City heeft er geen last van en die spelen nog zwaardere wedstrijden, maar dat doen ze met de complete ploeg. Die hebben ook internationals, meer nog dan Ajax. Wij speelden vroeger ook vijftig, zestig wedstrijden. Ook zondag-woensdag-zondag, dus dat fabeltje gaat er bij mij niet in. Eerst beginnen met je basiselftal… Sta je voor en de buit is binnen, dan kun je altijd nog wisselen.”


Daar komt nog eens bij dat het gemis van Antony, in de zomer voor honderd miljoen euro verkocht aan Manchester United, zich laat voelen in onze hoofdstad. “Absoluut, dat liet hij ook weer zien tegen City. Vanuit het niets kan hij zomaar een doelpunt maken. En een mooie goal maken. En een assist geven. Hij kan altijd iets teweegbrengen, logisch dat je zo’n speler dan mist.”

TIP: Verdien 4.40 keer je inleg als Benfica woensdag gelijkspeelt tegen PSG!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Hadden ze best kunnen spelen?

  • Ja, inderdaad
  • Nee, ik denk het niet…
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:02
8+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
68+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
60+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
37+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
99+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
71+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
424+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
375+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
619+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
36+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
07:20
662+
‘Ajax gaat voor oude bekende’
23:42
119+
Uitgefloten Taylor: “Ajax-supporters altijd achter me”
23:30
196+
Gullit wijzigt Van Dijk-opinie: “Meer vraag ik niet”
23:25
427+
Antony verklaart wederopstanding bij United
23:14
265+
Brenet uit onvrede na PSV: “Twaalf tegen elf”
23:03
531+
“Nijhuis kutscheidsrechter eerste klas”
22:46
176+
“Ajax-kampioenschap in 2025 niet realistisch”
22:34
243+
Kroes schept duidelijkheid: “Zo eerlijk is het”
22:24
119+
Kritiek op PSV en Bosz: “Verkeerde opstelling”
22:15
367+
“Koeman niet rouwig om blessure Brobbey”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie