NEC’er Marquez wijst dé 2 sterren van Eredivisie aan

Foto: NEC’er Marquez wijst dé 2 sterren van Eredivisie aan

Ivan Marquez is dit seizoen misschien wel de belangrijkste speler van NEC. Afgelopen weekend was hij nog goed voor een doelpunt tegen Feyenoord (1-1). De Spanjaard is dan ook erg blij dat hij Polen heeft verruild voor Nijmegen, vorig jaar.

In 2015 speelde Marquez nog in het reserve-elftal van Atlético Madrid. Zo nu en dan liet Diego Simeone hem meetrainen met de hoofdmacht. “Jongens als Godín, Griezmann en Koke werkten zo hard op trainingen. Dan dacht je alleen maar, ik kan niet achterblijven. Dat was heel motiverend voor een jonge jongen als ik”, blikt Marquez terug met AS.

Gakpo en Simons

Het Spaanse medium vraagt verder wie we in de toekomst vanuit de Eredivisie in La Liga zouden kunnen verwachten. Marquez kijkt dan met name naar Eindhoven. “Cody Gakpo zit nu al bij de beste spelers in Europa en het zal niet lang duren voordat hij de stap naar de top gaat maken. Hij laat het niveau nog niet zien in Europese wedstrijden, maar het talent is er. Ook Xavi Simons doet het goed hier. Iedereen in Spanje kent hem natuurlijk uit zijn tijd bij Barcelona, maar hier zit hij ook bij de topscorers.”

En zou hij zelf terug willen keren in zijn geboorteland? “Terugkeren zit altijd in mijn hoofd, maar echt realistisch is dat nu nog niet. Ik moet blijven vechten en stappen zetten in mijn loopbaan. Dan zien we wel wat er op mijn pad komt.”

TIP: 1.52x je inleg als NEC van Excelsior wint komend weekend!

Xavi Simons is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie