Schreuder licht Kudus-variant toe: ‘Had ik direct al in het hoofd’

Foto: Schreuder licht Kudus-variant toe: ‘Had ik direct al in het hoofd’

Ajax-trainer Alfred Schreuder is blij met het drietal spitsen die hij tot zijn beschikking heeft. In gesprek met Voetbal International gaat hij dieper in op de drie verschillende typen spitsen die hij heeft. De oefenmeester is vooral blij dat de variant met middenvelder Mohammed Kudus in de spits goed tot uiting komen.

Brian Brobbey leek de vaste spits te worden bij Ajax na zijn overgang van RB Leipzig, maar Kudus lijkt hem momenteel voorbij gestreefd. Schreuder begrijpt de teleurstelling van de aanvaller, maar weet ook dat hij nog vaak genoeg zal worden ingezet. “Natuurlijk was het voor hem even een teleurstelling toen hij niet in de basis begon, maar ik vind dat hij het daarna weer goed heeft opgepakt. Hij zal dit seizoen nog aan meer dan genoeg speelminuten komen.”

Kudus in de spits

Schreuder geeft tegenover Voetbal International aan dat hij aan het begin van het seizoen al het idee om met Kudus in de spits te gaan spelen. “In de voorbereiding zag ik al een goede spits in hem, maar dat wilde ik bewust niet te vroeg prijsgeven. Dat het er vervolgens zo uitkomt, is geweldig. Hij ziet zichzelf ook steeds meer in deze rol.” De oefenmeester raadde Kudus een transfer naar Everton dan ook af. “In de periode dat Everton hem wilde hebben, heb ik hem ook gezegd: Je gaat nog heel belangrijk worden voor ons. Dat is uitgekomen en ik heb hem ook aangegeven minder in posities te denken, maar vooral in mogelijkheden op het veld. Dat we met hem een heel ander type hebben in de spits dan Brobbey, zie ik als een grote luxe.”

Ook over de Italiaan Lorenzo Lucca is Schreuder zeer tevreden. “Lorenzo is groot, sterk en ontzettend doelgericht. En beschikt over een enorme wil, een enorme bereidheid. Hij accepteert zijn rol, waarbij hij onlangs tegen AZ bevestigde waar hij toe in staat is. Na afloop kreeg hij ook veel complimenten van zijn medespelers, want ze maakten zelf in het veld mee dat hij iets extra’s kan toevoegen aan ons aanvalsspel.”

TIP: Pak 2.85x keer je inzet bij een goal van Kudus tegen Napoli!

Wie moet Schreuder opstellen als spits?

  • Brobbey
  • Kudus
  • Lucca
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie