‘Storende PSV-factor had uit lijden verlost moeten worden’

Foto: ‘Storende PSV-factor had uit lijden verlost moeten worden’

PSV maakte zaterdagavond een bijzonder zwakke indruk, tegen SC Cambuur. Clubwatcher Rik Elfrink is dan ook keihard in zijn analyse, namens het Eindhovens Dagblad. De journalist zag ‘een gebrek aan leiderschap en karakter op het veld’.

“Maar er lijkt veel meer aan de hand”, schrijft Elfrink. “Opvallend was dat Cody Gakpo na de wedstrijd al snel aangaf dat het in de klem krijgen van de tegenstander niet goed liep. De onderlinge afstanden waren soms veel te groot en het gekke was dat Van Nistelrooy niet uitstraalde dat als een groot probleem te zien.”

“Xavi Simons probeerde er voorin nog iets van te maken bij het veroveren van ballen, maar moest een paar keer gezien hebben dat zijn medespelers niet meededen. Mede daardoor ontstonden voor Cambuur grote ruimtes om onder de schijnaandrang van PSV uit te voetballen.”

Guus Til

“Zeer opvallend was dat Van Nistelrooy de matig acterende Guus Til de hele wedstrijd liet staan en niet uit zijn lijden verloste. Til maakte wel zijn meters, maar was een storende factor in balbezit en mede daardoor kon PSV de wil niet opleggen aan de bescheiden tegenstander”, aldus Elfrink tot slot.

“Weet je wat ze ook mogen doen? Hun mond opentrekken en zorgen dat de aanvallers wat dichterbij komen”, analyseerde Kenneth Perez in Dit was het Weekend van ESPN. “Jij bent er als middenvelder de dupe van, want je komt in veel te grote ruimtes te voetballen. Dus je moet óf de laatste linie meekrijgen óf de voorste linie meekrijgen. Maar daar moet je persoonlijkheid en karakter voor hebben.”

Probleem

Marciano Vink vraagt zich echter af of het probleem überhaupt wel geconstateerd wordt. “Ik vraag me écht af of Sangaré dat ziet en of Veerman dat ziet. We weten allemaal dat Veerman fantastisch is aan de bal, maar is hij ook in staat om aan te voelen wanneer er getemporiseerd moet worden..”

Perez besluit: “Ik denk wel dat je het op het middenveld voelt als je voor de honderdste keer die afstanden moet lopen. Dat je dan niet denkt van: ‘misschien zijn de ruimtes wel te groot’. Dit zijn zulke basale dingen, die je gewoon goed op orde moet hebben. Tenminste, als je goed druk wil zetten. Dan lijkt het of de spelers niets doen, maar de spelers moeten juist teveel doen om het te belopen.”

TIP: Ruim 1.5x je inleg als PSV donderdag wél wint van FC Zürich

Til is een miskoop

  • Eens
  • Oneens
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:19
462+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
18:00
4+
Dit zijn de opstellingen van Twente en Almere City
17:23
40+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
641+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
11+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
347+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
171+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
92+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
106+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
14+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
170+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
450+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
183+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
199+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
61+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8234+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
1000+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
113+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
175+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
163+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie