Eerste averij voor Real na gemiste penalty Benzema

Real Madrid heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in La Liga. De Spaanse grootmacht bleef tegen Osasuna steken op een 1-1 gelijkspel.

Real won de eerste zes competitieduels van het seizoen, maar zag FC Barcelona zaterdagavond met één punt voorsprong de leiding overnemen. Het team van Carlo Ancelotti kreeg zondagavond thuis tegen Osasuna de kans om deze status weer af te pakken. Real had het echter zwaar in het eigen Bernabéu en stond na veertig minuten nog altijd op 0-0.

In de 42ste minuut nam Real dan toch de leiding. Vinícius Júnior leek een voorzet te willen geven, maar de Braziliaanse aanvaller zag de bal pardoes bij de tweede paal tegen de touwen ploffen. Real ging daardoor met een welkome voorsprong de rust in. Die marge verdween echter vroeg in de tweede helft. Doelman Andriy Lunin, de vervanger van Thibaut Courtois, werd geklopt door een kopbal van Kike García.

Osasuna bleef ook na de gelijkmaker serieuze tegenstand bieden. In het slotkwartier leek de VAR uitkomst te bieden. Na een duwfout op Karim Benzema kreeg Real een strafschop en werd David García met rood weggestuurd, maar de Franse spits spotte met de aloude voetbalwet door ‘m zelf op te eisen en zijn inzet vloog via de lat over het doel van de bezoekers.

Benzema werd ook daarna gefrustreerd. De Fransman kreeg de bal alsnog tegen de touwen, ware het niet dat hij nipt buitenspel bleek te staan. Het bleef daardoor bij 1-1, waardoor Real en Barcelona nu allebei negentien punten hebben uit zeven wedstrijden.

Scoreverloop: 1-0 (42′) Vinícius Júnior, 1-1 (51′) Kike García

TIP: Eindigt Real-Shakhtar in 3-0? Win zeven keer je inleg via Unibet!