‘Schreuder moet keihard ingrijpen bij Ajax’

Foto: ‘Schreuder moet keihard ingrijpen bij Ajax’

Alfred Schreuder moet zich de komende tijd laten gelden bij Ajax. Volgens clubwatcher Dick Sintenie moet de oefenmeester zijn stempel drukken na drie sportieve tegenvallers op rij.

Na de nederlagen tegen Liverpool en AZ (allebei 2-1) bleef Ajax tegen Go Ahead Eagles steken op 1-1. De journalist van Het Parool spreekt van ‘prutswerk’. “De remise van zaterdagavond kan niet worden beschouwd als een incident”, zo luidt het. “Drie keer op rij niet winnen voedt de onrust binnen de club, die toch al niet in feeststemming verkeert vanwege het enorme verlies (23 miljoen euro) over het afgelopen boekjaar.”

Schreuder had deze zomer ‘een frisse wind’ moeten laten waaien. “Het begin van Schreuder stemde tevreden, maar het spel wordt snel stroever en oude fouten steken de kop op”, zo vervolgt Sintenie, die nu naar de trainer kijkt. “Die gedeelde verantwoordelijkheid kan prima werken als de resultaten goed zijn, maar in tijden van sportieve tegenslag is een harde hand soms vereist. En duidelijkheid.”

De Ajax-watcher vervolgt: “Een trainer van Ajax moet een slap optreden als afgelopen zaterdag niet tolereren, zéker niet als daarvóór al twee keer verloren is. Het zal blijken hoe hard Schreuder zich durft op te stellen tegenover een selectie die flink moet worden wakkergeschud. (…) De conclusie na drie duels op rij zonder zege is duidelijk: er is meer nodig dan wat verse krachten aan de aftrap en een wisseltje hier en daar om de spontaniteit, creativiteit en dynamiek bij Ajax aan te wakkeren.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Win 2,25 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
612+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie