Nieuwe Ajax-sof: gelijkspel tegen Go Ahead

Ajax heeft op zaterdagavond niet optimaal weten te profiteren van het puntenverlies dat titelconcurrent PSV eerder op de dag leed tegen SC Cambuur (3-0). De Amsterdammers speelden namelijk met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Er werd bepaald niet flitsend gevoetbald in de Johan Cruijff ArenA…

Oefenmeester Alfred Schreuder gaf Florian Grillitsch, Lucas Ocampos, Davy Klaassen en Brian Brobbey vandaag een basisplaats en dat ging ten koste van Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus, die ‘uit mochten rusten’. Die wisselingen kwamen Ajax niet ten goede in de eerste helft van het duel van zaterdag, die voor weinig spektakel zorgde. Wel werd er één keer gescoord, op slag van rust: Mr. 1-0 Klaassen tikte raak na een voorzet van Dusan Tadic

Ook in de tweede helft was het niet veel soeps in de Johan Cruijff ArenA… Althans, dit keer liet Go Ahead Eagles zich wel zien en er werd zelfs een doelpunt afgekeurd van de Deventenaren, door een vermeende overtreding op Calvin Bassey. Ajax ging vervolgens op zoek naar de 2-0, maar het werd juist 1-1: Finn Stokkers gaf hard en laag voor en de bal schoot voorbij aan Martijn Berden en Daley Blind, waardoor Willum Thór Willumsen de gelijkmaker kon scoren.

Vijf minuten extra

De Amsterdammers lieten dit niet op zich zitten en persten er een offensiefje uit, waarbij Tadic meten gevaarlijk werd, maar de ervaren Serviër vond doelman Jeffrey de Lange op zijn weg. Scheidsrechter Alex Bos telde vervolgens vijf minuten blessuretijd bij, maar daarin kon de thuisploeg geen vuist meer maken. En door het gelijke spel tegen Go Ahead heeft AZ de koppositie in de Eredivisie overgenomen!

Scoreverloop: 1-0 (45′) D. Klaassen, 1-1 (78′) W. Willumsson

TIP: Verdien 3.20 keer je inleg als Ajax thuis van Napoli verliest!