Van Nistelrooy geeft blessure-update: ‘Goed teken, maar winterstop komt snel’

Foto: Van Nistelrooy geeft blessure-update: ‘Goed teken, maar winterstop komt snel’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy blikte vrijdagochtend op een persconferentie vooruit op het duel met SC Cambuur. De oefenmeester gaf daarbij ook een update over de fysieke gesteldheid van zijn selectie. De Eindhovenaren moeten in ieder geval Luuk de Jong nog enkele weken missen, maar ook de terugkeer van Mauro Júnior en Noni Madueke voor het WK is nog een groot vraagteken.

Van Nistelrooy vertelde dat het zeker nog enkele weken gaat duren voordat De Jong terug is. “Hij staat wel op het veld, maar legt nog een individueel traject af. Het is te vroeg om hem in te brengen.” Ook de Europa League-wedstrijd tegen FC Zürich zal hij in ieder geval aan zich voorbij moeten laten gaan.

Mauro en Madueke

De oefenmeester gaf daarnaast ook een update over Mauro, waarvan hij hoopt dat hij nog voor het WK weer beschikbaar is. “De winterstop komt snel dit jaar. Het is een goed teken dat Mauro hier weer is en onderdeel wordt van de groep, maar hij traint nog individueel”, zo citeerde het Eindhovens Dagblad Van Nistelrooy. 

Ook voor Madueke zal het spannend worden om nog voor de wintertstop in actie te komen, maar Van Nistelrooy wil ook geen risico’s nemen. “Bij de revalidatie is het belangrijk om grenzen te kunnen opzoeken, maar er niet overheen te gaan.” Wel vertelde Van Nistelrooy dat Anwar El Ghazi weer fit genoeg is om te kunnen spelen, maar een basisplek lijkt er nog niet in te zitten. “Hij zal weer zijn minuten moeten gaan maken.”

TIP: Eindigt Cambuur tegen PSV in 0-3? Pak 9x je inzet bij Unibet!

Moet PSV Madueke en Mauro pas na de winterstop weer laten terugkeren?

  • Ja, ik zou er geen risico meenemen
  • Nee, PSV heeft ze nog keihard nodig de komende weken
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie