Driessen kraakt traditionele top-drie: ‘Steken dolk in de rug’

Foto: Driessen kraakt traditionele top-drie: ‘Steken dolk in de rug’

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar het technische beleid van de KNVB en de topclubs Ajax, Feyenoord en PSV. Volgens de voetbaljournalist ontbreek er momenteel een voetbalafgevaardigde in de directiekamer van zowel de Nederlandse voetbalbond alsmede bij de traditionele top-drie.

Driessen kraakt daarbij KNVB-directeur Marianne van Leeuwen, die hij wegzet als een voetbalnobody. “Zij krijgt de kans het podium te pakken en zowel de voornaam als de achternaam van Romeo Castelen verkeerd uit te spreken als hij wordt bedankt voor zijn interlands bij Oranje. Als het al fout gaat bij zoiets simpels als hoe een ex-international heet, hoeveel onzichtbare blunders worden er dan wel niet gemaakt?”

Ook maakt de voetbaljournalist in zijn column in De Telegraaf het verwijt naar Van Leeuwen dat ze eerst toekomstig bondscoach Ronald Koeman heeft aangesteld in plaats van een technisch directeur. “Los van de keus: een volwassen voetbalbedrijf stelt eerst een technisch directeur aan en die gaat na ruggespraak met mensen in de organisatie en daarbuiten op zoek naar een bondscoach. Helemaal als er geen sprake is van tijdsdruk.”

Ajax, Feyenoord en PSV

Ook Ajax heeft volgens Driessen daarin verkeerde keuzes gemaakt. “Als belangrijkste functionaris bij Ajax heeft Overmars acht maanden later nog geen opvolger. Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het leuk om het erbij te doen. Hij valt te sturen door de rvc, die een operationele directeur (Maurits Hendriks) binnenfietste om Van der Sar te ontzien. De machtige raad van commissarissen, die allang niet meer op de achtergrond als toezichthoudend orgaan functioneert, bestendigt de ontstane bestuursstructuur. Blij verlost te zijn van de voor hen ongrijpbare Overmars.”

Ook bij PSV constateert Driessen hetzelfde probleem. “Na het vertrek van John de Jong zoekt Robert van der Wallen als PSV-president-commissaris naar één of twee trekpoppen zonder statutaire bevoegdheden om zijn hoofdtrekpop Marcel Brands te assisteren op technisch vlak.” De voetbaljournalist constateert ook dat Feyenoord met Te Kloese aan het roer geen technisch beleid voor de lange termijn heeft. Volgens Driessen is het dan ook nodig dat de top-drie en de KNVB snel een technisch directeur aanstellen om een helder beleid uit te stippelen. “Dat beseffen Van Leeuwen, Van der Sar, Brands en Te Kloese niet. Het zou hun onafhankelijkheid richting RvC ook versterken. Nu bungelen ze allemaal aan het lijntje van die zogenaamd grote zakenlui, die vooral neerkijken op dat voetbalvolk of ze een dolk in de rug steken.”

TIP: Stunt Go Ahead Eagles tegen Ajax? Pak 12.75x je inleg bij een gelijkspel!

Is de kritiek van Driessen terecht?

  • Ja, de clubs en bond hebben een technisch directeur nodig
  • Nee, het gaat prima zoals de bond en de top-drie het nu doen
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:10
76+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
2+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
52+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
77+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
52+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
67+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
7+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
126+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
321+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
163+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
157+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
55+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8135+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
902+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
86+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
161+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
145+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
189+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
106+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
603+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie