“Een club als Willem II hoort in de Eredivisie”

Foto: “Een club als Willem II hoort in de Eredivisie”

Kostas Lamprou stond vorig seizoen nog in het doel van PEC Zwolle, maar is nu onderdeel van de selectie van Willem II. En dat heeft deze voetbaljaargang natuurlijk maar één missie: de Tilburgers willen hoe dan ook terugkeren naar de Eredivisie.

Die doelstelling legt Lamprou dan ook zonder blikken of blozen op tafel in gesprek met Voetbal International: “Promotie, dat hebben we vanaf het begin gezegd. Een club als Willem II hoort in de Eredivisie, maar daar zijn we nog lang niet. Natuurlijk droom ik ervan dat we in mei feest vieren in de stad als we gepromoveerd zijn, maar we zijn pas acht wedstrijden onderweg. Het is een goed teken dat we na een wat moeizame start beter worden en aansluiting vinden.”

“We hebben een goed team met veel ervaring in de Eredivisie, maar we moeten iedere wedstrijd bij de les zijn”, spoort de ervaren goalie zijn teammaten aan. “Als we dat niet zijn, kunnen we het tegen iedereen lastig krijgen. Het loopt nu steeds beter en de afspraken zijn duidelijker. We eisen veel van elkaar en mogen best uitspreken dat we voor promotie gaan. Je moet ambitieus zijn in het leven.”

Terugkeer

Hoe vindt Lamprou het eigenlijk om terug te zijn in Tilburg? “Heel speciaal. Vijf jaar geleden ben ik hier weggegaan met veel mooie herinneringen. Ik was hier drie seizoenen eerste keeper in de Eredivisie, daar heb ik erg van genoten. Ik had een goede band met het publiek en ik ben blij om hier terug te zijn. De waardering van de mensen maakt me blij en trots. Ik had in de zomer meer opties, ook vanuit de Eredivisie. Ik dacht bij Willem II: Waarom zou ik het niet doen? Ik heb vaak genoeg onder in de Eredivisie gespeeld en ik zag juist in de Keuken Kampioen Divisie de uitdaging.”

TIP: Verdien 1.58 keer je inleg als Willem II van MVV Maastricht wint!

Gaat Willem II promoveren?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie