‘Vrienden van Feyenoord regelden miljoenentransfer’

Foto: ‘Vrienden van Feyenoord regelden miljoenentransfer’

De website 1908 heeft enkele details uit het financiële jaarverslag van Feyenoord in handen gekregen. Daaruit kan onder meer opgemaakt worden dat de coronacrisis er behoorlijk in heeft gehakt, en dat de Vrienden van Feyenoord de komst van Patrik Walemark in de winter mogelijk hebben gemaakt.

De site schrijft: “Ondanks het bereiken van de finale en een recordaantal wedstrijden heeft de club in de hoek gezeten waar de klappen vallen. Tussen eind november 2021 en februari 2022 werd er dankzij de corona-maatregelen gespeeld zonder publiek. Dit heeft de club een flinke kostenpost van een aantal miljoenen euro’s opgeleverd.”

Verder ‘heeft ook het plan Feyenoord City negatieve gevolgen gehad’, klinkt het. “Feyenoord heeft op de balans toch weer een kostenpost moeten opnemen van iets minder dan 3 miljoen euro. Naar verwachting is dit voorlopig de laatste keer dat Feyenoord hier kosten voor maakt omdat de directie van Feyenoord het Feyenoord City plan als onwenselijk, onrealistisch en onbetaalbaar heeft bestempeld.”

Walemark

Tot slot hebben de inkomsten uit de succesvolle Conference League bijgedragen aan zwarte cijfers, ‘maar het verschil is gemaakt door de vermogende supporters achter de Vrienden van Feyenoord’. 1908: “In de winterstop hebben die namelijk het aantrekken van Patrik Walemark (bijna 3,5 miljoen euro, red.) mogelijk gemaakt. Door de constructie heeft Feyenoord extra vermogen op de balans gekregen in de vorm van waarde-vermeerdering van de spelersgroep, naar verluidt is dit bedrag vier miljoen. Feyenoord heeft hierdoor het afgelopen unieke record-seizoen een kleine winst kunnen boeken van naar verluidt rond de vijf miljoen euro.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Feyenoord kampioen wordt!

Walemark wordt nog een doorslaand succes bij Feyenoord

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie