Afl. 5 podcast Twee Viertje: ‘Pasveer WK-keeper Oranje’

Foto: Afl. 5 podcast Twee Viertje: ‘Pasveer WK-keeper Oranje’

Er is behoorlijk veel te doen om de positie van keeper bij het Nederlands elftal. Justin Bijlow was een tijdlang eerste keuze, Jasper Cillessen verving hem en ook Mark Flekken maakte minuten. Toch zegt Aad de Mos in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat hij Remko Pasveer onder de lat verwacht op het wereldkampioenschap in Qatar.

Niet ondersteboven…

De 38-jarige Ajax-doelverdediger maakte in de Nations League-wedstrijd tegen Polen (0-2 zege) zijn debuut en presteerde vervolgens ook sterk tegen België (1-0 winst). Op zijn persconferentie na afloop van die tweede partij trapte bondscoach Louis van Gaal echter hard op de rem: “Tegen Polen heeft hij amper wat te doen gehad en nu heeft hij vijf of zes ballen opgeraapt. Hij had één mooie redding, maar die was wel op de goede hoogte. Het is niet zo dat je nu ondersteboven moet zijn van hoe goed hij die ballen eruit hield.”

‘Stop met die columns!’

De Mos vindt echter niet dat de keuzeheer de keeperskwestie verkeerd aanpakt: “Van Gaal doet alles op een manier waar mensen vervolgens zuur over spreken in hun columns. Daar moeten ze eens mee stoppen. Ik vind ook: de persconferenties van Van Gaal, die moet hij een beetje anders aankleden. Maar na de wedstrijd in de ArenA (tegen België, red.) deed hij het al een stuk beter: hij was heel goed en sterk. Ik denk dat Van Gaal één van de beste coaches ter wereld is. De manier waarop hij dat elftal op de been heeft gekregen…”


“Als je vijftien wedstrijden ongeslagen blijft met het Nederlands elftal”, spreekt de Hagenaar zijn verbazing uit. “We waren afgeschreven na de periode-Frank de Boer, we konden er niks meer van. We waren een B- of misschien wel een C-land geworden. Nou, we zijn weer boven Jan. En met de keepers doet hij het ook op de manier waarop hij denkt dat het het beste is. Bovendien denk ik dat Frans Hoek (de keeperstrainer bij Oranje, red.) een vakman is.”

Pasveer onder de lat

Toch weigerde Van Gaal Pasveer te fêteren na zijn dubbele optreden: “En Pasveer deed het niet aardig, hij deed het gewoon heel goed. Voor de verdediging is dat heel fijn, dat er in je rug iemand staat die aan de bal heel goed is. Met openingen, of dat nou via links of rechts is, is hij fantastisch. In een rondootje kan hij waarschijnlijk ook heel goed mee. En hij pakt één bal, die kopbal van Onana (Amadou, red.), dat was een fantastische redding. Als laatste heeft hij ook nog een beetje het geluk aan zijn kont hangen.” De hamvraag is echter: wie staat er straks onder de lat in Qatar? De Mos kent het antwoord: “Op basis van die vijf die achterin staan, daar zitten twee Ajacieden tussen: ik denk dat Pasveer de man gaat worden.”

TIP: Verdien 1.63 keer je inleg als Pasveer de nul houdt tegen Go Ahead Eagles!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Pasveer?

  • Ja, doen
  • Nee, alsjeblieft niet…
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
1+
‘Staf Ajax schuldig aan flink gescheurde hamstring Brobbey’
12:32
65+
Wijnaldum doet onthulling over Feyenoord-terugkeer
12:18
86+
‘Monica Geuze slaat opnieuw profvoetballer aan de haak: oud-Ajacied’
12:00
17+
Tottenham-talent uit Rotterdam kweekt nu voetballers: ‘Wil speler van ons op WK zien’
11:45
168+
Kaplan spreekt zich uit over Ajax-toekomst
11:30
46+
Heracles bindt drietal, Bakboord vertrekt
11:16
143+
‘Doemscenario dreigt voor Wilfred Genee’
10:50
527+
‘PSV trekt de knip voor peperduur tweetal’
10:35
192+
Benaderde Ajax Pascal Jansen al? “Met Slot ook gedaan”
10:20
63+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
141+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
728+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
170+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
82+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
179+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
171+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
598+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
797+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
1525+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
46+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie