Cocu spreekt van unieke kans: ‘Dit is een heel mooi project’

Foto: Cocu spreekt van unieke kans: ‘Dit is een heel mooi project’

Vitesse presenteerde deze week Philip Cocu als nieuwe hoofdtrainer. De oud-international zegt weloverwogen te hebben nagedacht over zijn keuze voor de Arnhemmers. Dat hij weer in Nederland aan de slag kon, gaf volgens de voormalig trainer van onder meer PSV de doorslag.

Cocu stond onder andere ook nog onder contract bij Fenerbahçe en Derby County, maar bij beide clubs kwam het dienstverband tot een vroegtijdig einde. Tegenover ESPN sprak Cocu dan ook van een uitgelezen kans toen Vitesse zich meldde. “Ik wilde graag weer in Nederland aan de slag. Ik heb ervaring opgedaan in het buitenland, dat heeft me veel gebracht en ik heb daar veel geleerd.”

Toekomst Vitesse

Waar Vitesse voor staat sprak Cocu direct aan. “De manier waarop voetbal hier wordt beleefd, hoe hier opgeleid wordt en de situatie waar de club in zit.” De oefenmeester heeft vertrouwen in het nieuwe beleid van Vitesse. “De club heeft even een stap terug moeten zetten door het vertrek van de vorige eigenaar. Nu kan er de komende jaren weer gebouwd worden. Ik denk graag mee over de lange termijn van de club. Die kans deed zich voor. Het is duidelijk dat dit een heel mooi project is.” 

Cocu begrijpt dan ook goed dat de situatie nu heel anders is, dan in de tijd dat hij als speler nog actief was voor Vitesse. “Nee, maar als ik terug zou gaan naar Barcelona, kom ik ook in een andere situatie terecht. Dat is inherent aan het voetbal. Het staat nooit stil, er zijn altijd trends.”

TIP: Wint Vitesse met 0-2 bij FC Twente? Pak 21x je inzet bij Unibet!

Krijgt Cocu Vitesse weer op de rails?

  • Ja, daar is hij wel geschikt voor
  • Nee, dit wordt opnieuw een mislukt avontuur
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie