‘Frenkie doet ‘water bij de wijn’ in Barca-onderhandelingen’

Foto: ‘Frenkie doet ‘water bij de wijn’ in Barca-onderhandelingen’

FC Barcelona en Frenkie de Jong lijken binnen afzienbare tijd een einde te gaan maken aan de contractperikelen tussen beide partijen. Spaanse media melden dat de Oranje-international ‘water bij de wijn’ wil doen en wil nadenken over een salarisverlaging.

AS meldt dat De Jong en Barcelona in gesprek gaan over een salarisverlaging. Nu er op het gebied van transfers niets meer mogelijk is, zijn zowel club als speler in rustig vaarwater gekomen. Daardoor zou er nu ruimte zijn ontstaan voor een gesprek tussen beide partijen over nieuwe salarisonderhandelingen. De Catalanen wilden dat De Jong eerder al akkoord ging met een salarisverlaging, maar daar peinsde de Nederlander niet over. Barcelona probeerde de middenvelder vervolgens afgelopen zomer nog wel te slijten, maar De Jong gaf zelf aan in Spanje te willen blijven.  

De Jong moet concessies doen

De Jong sloot een contract bij Barcelona af waar in staat dat hij jaarlijks juist meer gaat verdienen, maar de Catalanen willen dat hij daar vanaf ziet. Eerder al deden zijn teamgenoten Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets concessies. Het drietal ging akkoord met een salarisverlaging om de club te helpen economisch gezonder te maken. Barcelona hoopt nu met De Jong eenzelfde constructie te kunnen bereiken. 

TIP: Is Frenkie de Jong trefzeker tegen Mallorca? Pak 4.5 keer je inzet bij Unibet!

Moet De Jong salaris inleveren?

  • Ja, dat zou een mooie geste zijn waarmee hij de club helpt
  • Nee, hij heeft gewoon recht op dat geld
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie