‘Irritatie’ sluimert in Ajax-kleedkamer

Foto: ‘Irritatie’ sluimert in Ajax-kleedkamer

Davy Klaassen rekent erop dat hij bij de WK-selectie zit van Louis van Gaal. De middenvelder moet momenteel bij Ajax veelal genoegen nemen met een plaats op de bank, maar denkt niet dat, dat hem parten gaat spelen. Tegen België mocht Klaassen zelfs aan de aftrap verschijnen, waardoor de kans wel aanwezig lijkt dat de middenvelder zich mag gaan opmaken voor het WK.

Tegenover Nu.nl liet Klaassen weten zich geen zorgen te maken. “Ik maak me geen zorgen om het WK. Ik heb er een goed gevoel over. Ik voel dat de trainer heel veel vertrouwen in mij heeft. Maar dat is geen garantie.” De middenvelder liet wel weten stevig te balen van zijn reserverol in Amsterdam. “Ik wil altijd spelen. Als je niet speelt, is het irritant.” 

Klaassen in Oranje

Volgens Klaassen is Van Gaal heel duidelijk in wat hij verwacht. “Hij zegt dat ik uiteindelijk fit moet zijn. Ja, en leveren. Ik denk dat ik het goed heb gedaan bij Oranje. De trainer weet dat ik het kan en ik heb het ook in Oranje laten zien.” 

De middenvelder vertelde tegenover ESPN dat Van Gaal volgens zijn gedachte er wel zo goed als uit is. “In Oranje was dit wel de laatste testmogelijkheid. Ik denk dat de bondscoach wel al iets in zijn hoofd heeft zitten over de selectie en dat hij nu gaat kijken bij de clubs hoe we het allemaal doen.” Klaassen hoopt in ieder geval dat Van Gaal hem ook meeneemt. “Ik denk dat nu vooral de fitheid en de vorm belangrijk zijn. Bij de trainer speel ik eigenlijk altijd op de nummer tien-positie. Ik hoop dat ik erbij zit in november, daar ga ik alles voor doen in ieder geval.”

Over de wedstrijd tegen de Belgen was Klaassen niet geheel tevreden. “Het liefst wil je hoog drukzetten, alleen lukte dat niet. Dan moet je zorgen dat je niet te veel kansen tegen krijgt en dat hebben we aardig gedaan. Wel speel je toch liever aanvallender met een team. Wij kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien. We zijn wel echt een team dat moeilijk is te verslaan.”

TIP: Scoort Klaassen tegen Go Ahead Eagles? De odd is 2.25!

Moet Van Gaal Klaassen meenemen?

  • Ja, heeft zijn waarde
  • Nee, voegt niets extra's toe
512+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie