Analisten lovend over Timber: ‘Hij maakt Ajax en Oranje beter’

Foto: Analisten lovend over Timber: ‘Hij maakt Ajax en Oranje beter’

Jurriën Timber heeft grote indruk gemaakt tijdens de interlands van het Nederlands elftal tegen Polen en België. Dat is de mening van Marco van Basten en Ruud Gullit, die aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport de loftrompet opstaken voor de Ajax-verdediger.

Volgens Van Basten is Timber nu al uitgegroeid tot een onmisbare kracht voor Oranje. “Hij is echt een goede opbouwer, aanvaller en verdediger. Ajax is goed gaan spelen door deze man en het Nederlands elftal ook. Aké doet met hem mee, dus dat is goed. Van Dijk is eigenlijk de beste man, maar doet qua initiatief het minste. Het is eigenlijk heel vreemd dat zo’n enorm goede speler zo weinig doet voor het Nederlands elftal in de opbouw.”

Gullit looft Timber

Timber, die digitaal was aangeschoven bij het praatprogramma, kon ook rekenen op de complimenten van Gullit. “In balbezit vind ik je altijd een van de besten. Echt, je kan zó goed voetballen. Ik had altijd twijfels over verdedigen, want je bent niet zo groot. Maar ik zie wel dat je daarin ook beter bent geworden, vooral in die duels. Want jullie spelen ook bij Ajax met veel ruimte achter je, dan moet je toch soms wel goed kunnen dekken. En ik vind dat je ongelooflijke stappen in hebt gemaakt.” Volgens Gullit heeft Timber vooral op verdedigend vlak veel stappen gemaakt. “Ik vind dat je veel beter bent geworden in verdedigen, dat is echt je grootste winst, denk ik. En als je dan ook nog kan voetballen, nou, the sky is the limit.”

TIP: Pak 8x je inzet bij een 2-0 overwinning van Ajax op Go Ahead Eagles!

Is Timber de belangrijkste man achterin bij Oranje?

  • Ja
  • Nee, dat is Van Dijk
  • Nee, dat is Ake
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie