Geen treinen rond ArenA tijdens Ajax-Eagles zaterdag

Foto: Geen treinen rond ArenA tijdens Ajax-Eagles zaterdag

De Ajax-supporters die aanstaande zaterdag met de trein naar de Johan Cruijff Arena willen komen, ondervinden zeer waarschijnlijk veel hinder. De NS adviseert hen om alternatief vervoer te zoeken.

Dat heeft met treinwerkzaamheden te maken: er is dan tussen Amsterdam en Utrecht slechts één spoor beschikbaar. Ajax neemt het zaterdagavond 20.00 uur op tegen Go Ahead Eagles. Op dat moment geeft De Dijk ook een optreden in de Ziggo Dome, waar zo’n 15.000 mensen worden verwacht.

De NS kan de grote drukte niet goed organiseren en schaalt het aantal treinen vanaf 16.00 uur af. Er stoppen vanaf dat moment geen treinen meer op station Amsterdam Bijlmer ArenA. “NS neemt de maatregel met pijn in het hart om te voorkomen dat er zeer onveilige situaties ontstaan. NS is inmiddels met de partners in het ArenA-gebied in gesprek om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden”, laat de NS weten in een persbericht.

Onveilige situatie

“Vanwege de werkzaamheden kan NS 2 in plaats van 8 treinen per uur/richting op het traject Utrecht-Amsterdam Bijlmer ArenA-Amsterdam Zuid-Schiphol Airport”, vervolgt men. “Binnen een paar uur tijd op de late avond willen circa tienduizend reizigers met de trein terug naar huis. Daar is vanwege het beperkte treinverkeer en het late tijdstip geen capaciteit voor en dan zouden we niet kunnen garanderen dat we iedereen nog thuis kunnen brengen. Zonder ingrijpen leidt dit tot zeer onveilige situaties voor onze reizigers en collega’s in de treinen en op de stations.”

De NS adviseert mensen om in hun reisplanner niet op de trein te rekenen. Wel worden er extra metro’s, trams en bussen ingezet.

TIP: 1.68 als Ajax tegen Eagles beiden helften wint!

Onhandig van de NS?

  • Ja, had ze best anders kunnen oplossen
  • Nee, het is niet anders
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie