Van Dijk kopt Oranje naar zege: Final Four-ticket binnen

Foto: Van Dijk kopt Oranje naar zege: Final Four-ticket binnen

Op zondagavond heeft het Nederlands elftal ook zijn laatste groepsfaseduel in de Nations League gewonnen. Oranje was voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor België, door een doelpunt van aanvoerder Virgil van Dijk uit een hoekschop. De wedstrijd was vrij bloedeloos, al eindigde hij met actie

De openingsfase in de Johan Cruijff ArenA was duidelijk voor de Belgen, die met drie doelpunten verschil moesten winnen om de Final Four te bereiken. De Rode Duivels namen vanaf minuut één het heft in handen en de jonge back Amadou Onana (21 jaar, van Everton) kwam een keer gevaarlijk door, waarna Real Madrid-wisselspeler Eden Hazard een grote kans kreeg. De 31-jarige aanvaller schoot echter hoog over.

Zonder dirigent Frenkie de Jong en joker Memphis Depay had Oranje alle moeite van de wereld om de bal in de ploeg te houden, en belangrijker: om kansen te creëren. Dat lukte een keertje bijna na een fout van de Belgische defensie, maar Davy Klaassen kreeg de bal niet bij Steven Berghuis. Die viel even later uit met een blessure (hij had al last van zijn rug), waardoor er nog meer creativiteit uit het elftal verdween. Toch kreeg Denzel Dumfries nog een kansje, maar ook hij maaide de bal hoog over (net als Hazard eerder).

Taylor en Malacia

Na de pauze kwam bondscoach Louis van Gaal met een dubbele wissel: Kenneth Taylor en Tyrell Malacia voor de onzichtbare Vincent Janssen en (de aardig spelende) Nathan Aké. Het spelbeeld bleef echter onveranderd, het duel kabbelde een beetje voort. Er werd rondgetikt en rondgetikt, maar gevaarlijke momenten waren bijzonder spaarzaam. De tv-kijker moest genoegen nemen met ‘bijna-kansjes’, zoals toen Cody Gakpo (ingevallen voor Berghuis) Steven Bergwijn nét op een verkeerde manier wegstuurde.

België stichtte wél gevaar, de zéér aanwezige Onana doemde voor doelverdediger Remko Pasveer op en de Ajax-doelman redde uitstekend. Uit het niets werd het vervolgens 1-0 voor Oranje: uit een corner van Gakpo kopte captain Van Dijk binnen. Onze zuiderburen waren eventjes van hun à propos en Bergwijn was meteen dicht bij de 2-0, maar hij raakte het zijnet. In de slotfase probeerden de Belgen er nog wel een soort slotoffensief uit te persen, maar dat wilde niet echt lukken. Oranje was juist het gevaarlijkst en had de marge eigenlijk moeten verhogen, maar dat lukte niet.

Scoreverloop: 1-0 (73′) V. van Dijk

TIP: Verdien 15 keer je inleg als Oranje wereldkampioen wordt!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
20+
Kaplan spreekt zich uit over Ajax-toekomst
11:30
15+
Heracles bindt drietal, Bakboord vertrekt
11:16
48+
‘Doemscenario dreigt voor Wilfred Genee’
10:50
293+
‘PSV trekt de knip voor peperduur tweetal’
10:35
121+
Benaderde Ajax Pascal Jansen al? “Met Slot ook gedaan”
10:20
46+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
101+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
531+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
144+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
73+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
166+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
144+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
569+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
678+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
1209+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
43+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
07:20
840+
‘Ajax gaat voor oude bekende’
23:42
135+
Uitgefloten Taylor: “Ajax-supporters altijd achter me”
23:30
238+
Gullit wijzigt Van Dijk-opinie: “Meer vraag ik niet”
23:25
569+
Antony verklaart wederopstanding bij United
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie