Southgate: ‘Dit hoort gewoon bij de baan’

Foto: Southgate: ‘Dit hoort gewoon bij de baan’

Engeland heeft nog geen doelpunt gemaakt in de huidige editie van de Nations League, die al weer bijna op zijn einde loopt, én is al gedegradeerd naar het B-niveau. Logischerwijs liggen The Three Lions flink onder vuur in eigen land…

Bondscoach Gareth Southgate is echter wel wat gewend en weigert te panikeren, zegt hij op zijn persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland: “Ik ben niet de eerste coach die een moeilijke periode doormaakt wat resultaten en kritiek betreft. Het hoort bij de baan.”

“Het is een enorme uitdaging om deze ploeg door deze periode heen te helpen”, aldus de keuzeheer. “Je zult geen zes jaar hebben zoals wij hebben gekend zonder een periode waarin het minder gaat en je veerkracht moet tonen.”

Toch realiseert hij zich: “De resultaten zijn niet van het niveau van wat we willen en wat we eisen. Natuurlijk merk je dat bij de nationale ploeg meer. Maar ik loop er niet voor weg. We genieten er niet van, we moeten elke dag de juiste dingen doen om ons te blijven verbeteren.”

‘Op het WK degradeert niemand’

The Daily Mirror schreef na de 1-0 nederlaag van de Engelsen tegen Italië: “Engeland dreigt terug te vallen in de donkere dagen van weleer. Het gaat van kwaad tot erger. Ze spelen alsof ze vergeten zijn waar het doel is. Het is zorgwekkend dat Southgate niet weet wat de optimale formatie is en dat men verliest van een team dat zich niet eens heeft geplaatst voor het WK.” The Daily Mail richtte zich alvast op het WK: “Wat wordt gezien als een gemakkelijke groep kan heel moeilijk worden. En op een WK degradeert niemand, zoals in de Nations League. Ze gaan gewoon naar huis.”

TIP: Verdien 3.05 keer je inleg als Engeland ook van Duitsland verliest!

Wordt het WK een sof voor Engeland?

  • Ja
  • Nee
39+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie