Wormuth: “Daar hebben sommige spelers problemen mee”

Foto: Wormuth: “Daar hebben sommige spelers problemen mee”

Oefenmeester Frank Wormuth heeft het nog niet helemaal op de rit gekregen bij FC Groningen. De Trots van het Noorden staat momenteel op een ietwat teleurstellende twaalfde plaats in de Eredivisie, terwijl de Groningers juist Europees voetbal willen halen. Dat is wel de doelstelling in de Euroborg…

“Uiteraard zeg ik dat we er alles aan doen om play-offs te halen”, vertelt Wormuth in een interview met het regionale medium RTV Noord. “Maar als het niet gebeurt, dan is het ook geen ramp, want we zijn aan het bouwen.”

De Duitser eist altijd en overal honderd procent inzet van zijn spelers: “Als trainer probeer ik altijd positief te zijn, maar aan de andere kant ben ik ook heel direct. Daar hebben sommige spelers problemen mee. Als het niet goed is, dan zeg ik dat. Spelers waren daar misschien een zelfs een beetje bang voor. Dat ze wellicht net als Cyril Ngonge werden teruggezet. Maar als ze alles geven hoeven ze daar niet bang voor te zijn.”

Die angst ziet de trainer ook terug in het spel van zijn ploeg: “We moeten zorgen dat deze jongens weer met zelfvertrouwen gaan spelen en zich zeker voelen, want nu zie ik nog te veel angst. Dan kunnen ze echt voetbal spelen, want zonder het nodige zelfvertrouwen hebben we toch al acht punten behaald.”

Ngonge

Begin september gooide Wormuth Ngonge uit zijn team omdat die laatste ‘niet bij zijn normen paste’: “Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen. Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm.”

TIP: Verdien 4.60 keer je inleg als Groningen van AZ wint!

Europees voetbal?

  • Dat is echt te hoog gegrepen
  • Kan best!
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie