‘Nieuwe Ziyech-situatie bij Oranje’

Foto: ‘Nieuwe Ziyech-situatie bij Oranje’

Het Nederlands elftal dreigt achter het net te vissen bij Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen. De vleugelverdediger is in beeld bij de KNVB, maar kiest mogelijk voor het nationale team van Ghana. In tegenstelling tot Oranje drukt dat land namelijk wél door.

Frimpong doet het dit seizoen uitstekend in Leverkusen en behoorde tot de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België. Uiteindelijk kreeg hij echter geen belletje, waardoor hij nog steeds kan switchen naar Ghana. En volgens de betrouwbaar geachte journalist Fabrizio Romano hebben de Black Stars verregaande interesse in de ‘Nederlander’. 

Het track record van de Ghanezen in dezen is behoorlijk goed, want eerder overtuigden ze Iñaki Williams, Mohammed Salisu, Tariq Lamptey, Stephan Ambrosius en Ransford-Yeboah Königsdörffer al om voor het nationale team uit te komen. Gisteren verloor het Afrikaanse land overigens in een oefenwedstrijdje van Brazilië. Mohammed Kudus stond in de basis bij Ghana, maar de Ajacied kon niet voorkomen dat er met 3-0 verloren werd. 

“Mijn familie laat me vrij”

Frimpong liet zich onlangs in het Algemeen Dagblad uit over zijn ‘interlandkeuze’: “Wat me het laatste zetje geeft, weet ik niet. Ik kan alleen zeggen dat het geen makkelijke beslissing is. Mijn familie laat me vrij. Die zegt: we steunen je, ongeacht je keuze. Het is aan mij.” De KNVB greep eerder al naast Hakim Ziyech, terwijl Mohamed Ihattaren wél voor het Nederlands elftal koos. Zijn verhaal is echter bekend: momenteel is hij natuurlijk niet in beeld bij Van Gaal en het WK gaat aan zijn neus voorbij.

TIP: Verdien liefst 7.15 keer je inleg als Ghana van Portugal wint op het WK!

Moet Van Gaal hem selecteren?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1488+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie