‘Slecht nieuws voor Brian Brobbey bij Ajax’

Foto: ‘Slecht nieuws voor Brian Brobbey bij Ajax’

Brian Brobbey mocht zich vandaag bij het ‘grote’ Oranje voegen, maar bij zijn club Ajax is de spits niet zeker van een basisplaats. De laatste wedstrijden stond Mohammed Kudus in de punt, en dat lijkt ook nog wel even zo te blijven.

Hetgeen kan geconstateerd worden uit woorden van trainer Alfred Schreuder, in een video-item op de clubkanalen. “Kudus is gewoon goed bezig, hij heeft in bijna elke wedstrijd gescoord. Hij doet exact wat van een spits wordt verwacht, dus daar ben ik zeer gelukkig mee.” Al benadrukt Schreuder wel: “Maar Brobbey is ook een geweldige spits. Het is gewoon zo dat Ajax over heel veel goede spelers beschikt, al kunnen er altijd maar elf spelen. Maar dat weten spelers ook als ze naar Ajax komen.”

Bergwijn en Tadic

Komt Steven Bergwijn niet beter uit de voeten als Brobbey de spits is? “Nee, dat vind ik niet zo. Bergwijn heeft thuis tegen Rangers gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Je ziet bij ons: er kunnen gewoon veel meer spelers in de basis spelen. Ik ben ook heel tevreden over de ontwikkeling van Ocampos bijvoorbeeld. Die zou ook zeker kunnen spelen. En je ziet dat Davy Klaassen ook prima kan spelen.”

Tot slot verdedigt Schreuder de bekritiseerde Dusan Tadic. “Dusan heeft het recentelijk goed gedaan op de rechterflank. In de laatste paar wedstrijden (tegen Liverpool en AZ, red.) was dat wat minder, maar dat gold voor meer spelers. Tegen Heerenveen had hij drie of vier assists. Dusan is heel erg bezig met Rensch en het hele team. Hij offert zich ook op voor het elftal. Normaal gesproken komt Dusan het beste tot zijn recht op links, maar dat heeft Bergwijn hetzelfde. Dus dan kies je op dat moment voor Bergwijn, omdat hij een heel hoog rendement heeft.”

TIP: 6.50x je inleg als Brobbey de 1-0 scoort voor Oranje tegen België!

Wie zou jij in de spits opstellen, als ze beiden fit zijn?

  • Kudus
  • Brobbey
961+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie