‘Ongekend drama bij Ajax: géén WK’

Foto: ‘Ongekend drama bij Ajax: géén WK’

Lucas Ocampos transfereerde in de laatste fase van de zomerse window van Sevilla naar Ajax, al had dit wel behoorlijk wat voeten in aarde. De kersverse Ajacied zei bij zijn nieuwe club een WK-plekje te willen bemachtigen in de selectie van Argentinië…

Volgens het Spaanse medium Mucho Deporte zit dat er echter niet in. Een grote verrassing is dat natuurlijk niet echt, omdat Ocampos het vooralsnog moet doen met (korte) invalbeurtjes in onze hoofdstad. En dat is onvoldoende om op te vallen bij bondscoach Lionel Scaloni, zéker nu de Argentijnen alleraardigst presteren met de huidige groep.

De bovengenoemde bron weet daarnaast te melden dat Ocampos het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán eigenlijk helemaal niet wilde verlaten. Dat zou meer een initiatief van de club en oefenmeester Julen Lopetegui zijn geweest, na een hele hoop wisselvallige prestaties van de flankspeler. Voetballer en trainer gingen met elkaar om de tafel met als gevolg de beslissing om hem naar Ajax te sturen. Dat leent hem overigens een jaartje van de Andalusiërs, maar heeft wel een optie tot koop bedongen ter waarde van zestien miljoen euro.

Martínez en Tagliafico

Bij zijn presentatie in de Johan Cruijff ArenA vergeleek Ocampos zichzelf met zijn ‘voorgangers’ Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico: “We zijn niet helemaal vergelijkbaar, want ik ben een aanvaller, maar de mentaliteit is hetzelfde. Als kind worden wij grootgebracht met de wil om alles te winnen en met een bepaalde strijdlust. Ik ben een speler die altijd alles geeft. Soms pakt dat goed uit en soms slecht. Maar ik zal daarin nooit een steek laten vallen. Ik ga altijd tot het gaatje. Ik wil dat mijn team wint en daar doe ik alles voor.”

TIP: Verdien 8.50 keer je inzet als Argentinië het WK wint!

Gaat hij naar het WK?

  • Ja
  • Nee
2078+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie