‘Remko Pasveer nieuwe Oranje-keeper’

Foto: ‘Remko Pasveer nieuwe Oranje-keeper’

De 38-jarige (!) Remko Pasveer maakte gisteren zijn debuut bij het Nederlands elftal in de Nations League-wedstrijd tegen Polen (0-2 overwinning) en hield zijn doel schoon. Wordt de Ajax-doelverdediger de nieuwe vaste man tussen de palen bij Oranje?

In zijn column in De Telegraaf analyseert Wim Kieft allereerst: “Wat Nederland tegen Polen beter deed dan voorheen was het doordekken van de drie verdedigers en zo snel de bal te veroveren. Vooral Jurriën Timber speelt daarin een belangrijke rol. Waar Virgil van Dijk en Nathan Aké liever vanuit de zone verdedigen, neemt Timber juist graag initiatief naar voren. Hij speelt zich gemakkelijk onder de druk uit en verovert hij de bal, dan dribbelt hij in en maakt de goede keuzes.”

Vervolgens zoomt de oud-international van Oranje in op de doelman: “Achter dit trio kan Van Gaal met een gerust hart Remko Pasveer onder de lat zetten. Verdedigers houden van een keeper die rust uitstraalt. Dat doet Pasveer en hij kan goed meevoetballen in de opbouw. Z’n leeftijd – 38 jaar – telt niet. Hij hoefde weinig reddingen te verrichten, maar liet eerder tegen Liverpool en AZ zien daar geen probleem mee te hebben. Een basisplaats in Qatar zou niet verbazen.”

Of toch Cillessen?

Oud-goalie Sander Westerveld zei eergisteren nog: “De vorm waarin Cillessen verkeert, met daarbij de ervaring bij het Nederlands elftal én het spelen op een WK, maakt hem voor mij duidelijk nummer één. Ervaring in de Eredivisie is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een halve finale tegen Argentinië. Alleen hij heeft dat. Als je ziet hoe hij nu keept dan is hij echt in topvorm. Daarbij kan hij prima meevoetballen dus hij is echt het complete plaatje.”

TIP: Verdien 2.20 keer je inleg als Oranje de nul houdt tegen België!

Pasveer de vaste nummer 1?

  • Doen
  • Niet doen
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie