Letsch: “Ik vertrek met tranen in mijn ogen”

Foto: Letsch: “Ik vertrek met tranen in mijn ogen”

Deze week kwam de kogel door de kerk: Thomas Letsch verruilt Vitesse voor VfL Bochum. Hij keert daarmee terug naar zijn geboorteland voor de club die met één punt na zeven duels laatste staat in de Bundesliga.

“Toen Bochum pas net had aangeklopt, ging ik erover nadenken. Het is een traditionele club uit de Bundesliga, waar een grote uitdaging wacht: de club voor degradatie behoeden”, reageert Letsch op Vitesse TV. “Hoe meer ik erover na ging denken, hoe meer ik die uitdaging aan wilde gaan. Dat heeft niets met Vitesse te maken, want ik heb hier van elke dag genoten. Voor mij was het echter duidelijk dat ik naar Bochum wilde gaan.”

Het beste jaar van Letsch in Arnhem was zijn eerste jaar; de vierde plek in de Eredivisie, en de in blessuretijd verloren bekerfinale tegen Ajax (2-1). “Het kan natuurlijk altijd beter, maar als ik terugkijk, dan hebben we een geweldig seizoen gedraaid. Een vierde plek is iets heel speciaals, zeker in combinatie met de bekerfinale. Het was een succes om daar mogen te staan en we waren ook dichtbij. In de extra tijd kregen we de 2-1 om de oren, waardoor we de finale verloren. Maar als ik terugkijk naar de vierde plek en de bekerfinale, dan was het een fantastisch seizoen.”

‘Via de voordeur weg’

Vorig seizoen werd de achtste finale van de Conference League behaald. “Iedereen was natuurlijk benieuwd hoe we het zouden gaan doen in Europa. Het was voor ons ook een uitdaging om zoveel wedstrijden achter elkaar te spelen. Het hele verhaal, van de voorronden tot het einde tegen de uiteindelijke winnaar AS Roma, was geweldig. Ook in de Eredivisie hebben we wel gepresteerd. Natuurlijk was het minder dan in Europa, maar we zijn op de zesde plek geëindigd. In de play-offs wonnen we van FC Utrecht, maar moesten we accepteren dat AZ beter was dan wij.”

“Ik vind het jammer dat het verhaal eindigt, maar ik kijk ook uit naar mijn nieuwe uitdaging. Toen ik hier meer dan twee jaar geleden begon, hadden niet veel mensen verwacht dat ik hier nog zou zitten, voor een derde seizoen. Normaal gesproken eindigt het voor een coach met ontslag. Ik ben dan ook erg dankbaar voor mijn geweldige tijd hier. De stad zal altijd een plekje in mijn hart hebben en deel uitmaken van mijn leven. Ik vertrek met tranen in mijn ogen, maar ook met een lach op mijn gezicht. Het is fijn dat ik door de voordeur kan vertrekken”, aldus Letsch tot slot.

TIP: Bijna 5x je geld als Vitesse zegeviert bij Twente!

Vitesse gaat Letsch erg missen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat zal wel meevallen
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:27
0+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
8+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
40+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
8+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
113+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
20+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
41+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
163+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
306+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
228+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
117+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
32+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
180+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
179+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
136+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
131+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
89+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
1039+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie