Karlsson verklaart mislukte transferzomer: ‘Verhaal van twee kanten’

Foto: Karlsson verklaart mislukte transferzomer: ‘Verhaal van twee kanten’

Jesper Karlsson had gehoopt afgelopen zomer een transfer te kunnen maken. Onder meer PSV zou schemerende belangstelling hebben gehad voor de AZ-aanvaller, maar vooralsnog staat de Zweed nog altijd onder contract bij de Alkmaarders. 

Tegenover Fotbollskanalen vertelt Karlsson het jammer te vinden dat het niet tot een transfer kwam. “Ik had een blessure, miste een interland en had veel discussies met AZ. Ik wilde het ene en zij hadden een ander plan.” De aanvaller had gehoopt zich dit seizoen bij een andere club te laten zien. “Ik hou van nieuwe uitdagingen en nieuwe omgevingen om te zien of ik het daar ook waar kan maken. Ik had er na het seizoen heel veel zin in. Maar zo is het voetbal. Ik heb een contract bij AZ getekend.”

Rentree Karlsson

Ondanks dat het niet tot een transfer kwam, begrijpt Karlsson de houding van AZ. “We praten over twee verschillende situaties. Zij begrijpen wat ik wil, maar ik begrijp ook wat zij willen. AZ wil graag bovenin meedoen en een goed jaar draaien. Ik ben al belangrijk geweest voor de club, dus ik begrijp dat ze mij willen houden.” Karlsson hoopt spoedig zijn rentree weer te kunnen maken. “Ik heb het hier naar mijn zin, we spelen goed voetbal en ik ontwikkel mezelf. Desondanks heb ik ambities en ideeën over waar ik mezelf zie en wat ik denk te kunnen bereiken.”

TIP: Pak 1.80 keer je inleg bij een overwinning van AZ op Groningen!

Is het logisch dat AZ Karlsson niet liet gaan?

  • Ja, hij is een te belangrijke speler
  • Nee, hadden hem best voor een goed bod kunnen verkopen
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie