“Van Gaal wil hem prikkelen”

Foto: “Van Gaal wil hem prikkelen”

Justin Bijlow maakt momenteel geen onderdeel uit van de selectie van het Nederlands elftal: Remko Pasveer, Jasper Cillessen, Mark Flekken en Andries Noppert krijgen de voorkeur van bondscoach Louis van Gaal. Of probeert de keuzeheer wat te bewerkstelligen?

Dat is het vermoeden dat oud-doelverdediger Sander Westerveld uitspreekt bij ESPN: “Van Gaal wil hem prikkelen, omdat hij op dit moment niet zijn niveau van vorig jaar haalt. Je ziet aan hem dat hij nu nét te laat reageert, net niet goed staat en minder ‘match-winning saves‘ maakt. Voor Van Gaal een mooi moment om twee nieuwe keepers te testen en te zien of Bijlow mentaal sterk genoeg is. Als hij zich niet kan terugknokken de komende twee maanden is hij mentaal niet sterk genoeg. Ik denk dat hij dat wel is en weet zeker dat Bijlow gewoon bij de definitieve selectie zit van het WK.”

De voormalige goalie vindt Cillessen de beste keeper van ons land: “De vorm waarin Cillessen verkeert, met daarbij de ervaring bij het Nederlands elftal én het spelen op een WK, maakt hem voor mij duidelijk nummer één. Ervaring in de Eredivisie is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een halve finale tegen Argentinië. Alleen hij heeft dat. Als je ziet hoe hij nu keept dan is hij echt in topvorm. Daarbij kan hij prima meevoetballen dus hij is echt het complete plaatje.”

Twee Viertje

Aad de Mos zei eerder in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl over Bijlow: “Ik had hem ook niet geselecteerd. Hij speelt gewoon slecht. Hij geeft slecht leiding in de goal, heb ik zondag gezien (in de wedstrijd PSVFeyenoord, 4-3, red.). Hij coacht te weinig, doet ook rare dingen aan de bal, zoals de verkeerde mensen inspelen, wat Benítez al weken doet bij PSV. Hij brengt andere mensen in de problemen”, vervolgt hij. “Schiet een vrije bal tegen binnenkant paal terug in zijn handen, tegen Heerenveen. Hij is te zelfverzekerd, hij moet opnieuw beginnen met keihard werken. En ik denk dat hij ook een beetje in de euforie is meegegaan. ‘Mij kan niks gebeuren, we hebben de finale van de Conference League gespeeld.’ Zo iemand moet een tikkie op zijn neus krijgen voordat hij weer ‘de grote keeper’ mag uithangen.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Feyenoord landskampioen wordt!

Gaat Bijlow naar het WK?

  • Sowieso
  • Nou…
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:00
4+
Dit zijn de opstellingen van Twente en Almere City
17:23
34+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
594+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
9+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
296+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
162+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
90+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
101+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
13+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
166+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
431+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
181+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
194+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
61+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8219+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
988+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
112+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
173+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
161+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
206+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie