39-jarige Pandev beëindigt prachtige voetbalcarrière

Foto: 39-jarige Pandev beëindigt prachtige voetbalcarrière

Goran Pandev heeft afscheid genomen van het profvoetbal. Het 39-jarige boegbeeld van Noord-Macedonië kondigde donderdagmiddag zijn afscheid aan via Instagram.

“Het lijkt nog steeds niet echt. Het was een ongelofelijke reis. Zoveel emoties”, begint Pandev aan zijn dankwoord. “Ik dank mijn vrouw Nadico en mijn kinderen Filipo, Ana en Sofia voor de steun. Mijn ouders omdat ze mij een droom lieten najagen. Mijn zaakwaarnemer Giovanni Branchini en zijn gezin, zonder jullie had ik dit nooit gekund. Ik dank mijn trainers voor hun vertrouwen en alles dat ze me leerden. En al mijn fans: ik zou jullie graag allemaal omhelzen.”

Italië

Internazionale pikte Pandev op jonge leeftijd op bij Belasica uit zijn geboorteland. Na meerdere uitleenbeurten brak hij door bij de Nerazzurri, waar hij in het succesvolle seizoen 2009/2010 de Champions League, Serie A én Coppa Italia veroverde. Toen was hij samen met Wesley Sneijder een van de sterkhouders van de ploeg. Later zou hij in de Serie A onder meer bij Napoli, Genoa en Parma spelen. Afgelopen zomer liep hij bij laatstgenoemde club uit zijn contract.

Dat Pandev vorig jaar op het EK actief was met Noord-Macedonië, is een andere hoogtepunt uit zijn loopbaan. Hij vond tijdens de eindronde een keer het net. In de Johan Cruijff Arena speelde de aanvaller tegen Oranje zijn laatste interland. Het publiek had een hartverwarmend applaus in petto voor Pandev.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goran Pandev (@goranpandev19)

Een absolute topspeler?

  • Echt wel
  • Net daaronder
30+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie