Voormalig Oranje-doelman ziet onbetwiste nummer één: “Het complete plaatje”

Foto: Voormalig Oranje-doelman ziet onbetwiste nummer één: “Het complete plaatje”

Tijdens de huidige interlandperiode gaat het bij Oranje vaker dan ooit over de doelmannen. Sander Westerveld heeft een duidelijke voorkeur: hij zou altijd voor Jasper Cillessen kiezen.

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde voor de Nations League-duels vier sluitposten: naast Cillessen, zijn dat Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert. Laatstgenoemde zit tijdens het duel in Polen op de tribune. Justin Bijlow werd verrassend buiten de selectie gelaten, maar lijkt nog altijd kans te maken op het WK. Tim Krul is inmiddels voor die race afgevallen.

Cillessen staat vermoedelijk onder de lat tegen Polen. Westerveld noemt hem ‘met afstand de beste Nederlandse doelman op dit moment’. “De vorm waarin Cillessen verkeert, met daarbij de ervaring bij het Nederlands elftal én het spelen op een WK, maakt hem voor mij duidelijk nummer één”, klinkt de voormalig doelman overtuigend in gesprek met ESPN.

“Ervaring in de Eredivisie is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een halve finale tegen Argentinië. Alleen hij heeft dat. Als je ziet hoe hij nu keept dan is hij echt in topvorm. Daarbij kan hij prima meevoetballen dus hij is echt het complete plaatje”, vervolgt de 6-voudig international.

‘Geen penaltykiller’

Westerveld denkt niet dat Van Gaal Noppert als een serieuze kandidaat ziet voor het WK. “De bondscoach wil hem gewoon een keer zien, maar ik vraag me af of hij gaat spelen. Ik snap niet dat mensen het hebben over een mogelijke penaltykiller, want hij heeft in zijn leven slechts drie penalty’s tegen gekregen, waarvan hij er eentje hield. Ik denk dat er betere opties zijn.”

TIP: 1.70 als zowel Nederland als Polen scoort vanavond!

Cillessen de beste keeper van Nederland?

  • Eens
  • Oneens
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie