Derksen weigert excuses aan te bieden voor liquidatie-opmerking

Foto: Derksen weigert excuses aan te bieden voor liquidatie-opmerking

Johan Derksen heeft een potentiële aangifte aan zijn broek hangen. De analist deed gister een uitspraak over Thierry Baudet die bij de politicus en diens partij Forum voor Democratie bepaald niet goed gevallen. 

Na het zien van beelden waarop Baudet in de Tweede Kamer zijn collega Sigrid Kaag beledigd, schiet Derksen uit zijn slof: “Ze moeten die gozer gewoon liquideren”, zei Derksen, die zich versprak en eigenlijk ‘elimineren’ bedoelde. Wilfred Genee begon gelijk met joelen. “Wilfred weet heel goed wat ik bedoel, maar dit is leuke tv. Ze moeten hem uit die Kamer schoppen”, corrigeert Derksen zichzelf. 

Op Twitter gaat Baudet los. “Bijzonder. Misschien toch maar aangifte doen wegens het gedrag van de aanhangers van Sigrid Kaag. Woorden doen ertoe.” En op het officiële kanaal van de Fvd: “Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet. Presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven. Forum voor Democratie bereidt aangifte voor.”

Moszkowicz

Jurist Bram Moszkowicz reageert in Shownieuws gelijk: “Het wordt enigszins lacherig gezegd, maar het zal je maar gezegd worden, hè? Hij zegt: ‘Ze moeten die man gewoon liquideren.’ Dat zijn de woorden die hij gebruikt. Als ik Thierry Baudet zou zijn, zou ik daar ook ontstemd over zijn, to say the least.”


UPDATE 16.00u

Johan Derksen weigert excuses te maken over zijn opmerkingen aan het adres van Thierry Baudet. Woensdagavond zei ‘De Snor’ in Vandaag Inside over de FvD-leider dat ‘ze die gozer moeten liquideren’. In die uitzending zette Derksen dat meteen recht en dat hij bedoelde dat ‘ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag’.

“Ik bied mijn excuses niet aan, ik heb niets misdaan”, liet de analist na afloop van de veelbesproken uitzending weten tegenoverRTL Boulevard. “Mensen die het gezien hebben, die hebben gezien dat het een slip of the tongue was en dat ik het ook meteen hersteld heb”, aldus Derksen. Forum voor Democratie bereidt een aangifte voor.

Echt een slip of the tongue?

  • Ja, geloof ik wel
  • Denk ik niet
386+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie