Brobbey: “Ik vind dat je zoiets niet kan doen”

Soccernews

Voor Brian Brobbey werd de wedstrijd tussen AZ en Ajax van zondagmiddag een dubbel pijnlijke exercitie. Eén: de Amsterdammers gingen met 2-1 ten onder in het AFAS Stadion. En twee: hij werd op een gegeven moment hard geraakt door Tijjani Reijnders…

Volgens velen had de middenvelder eigenlijk een rode kaart moeten krijgen en in gesprek met De Telegraaf vertelt Brobbey: “Ik heb er nog steeds heel veel last van. Mijn rechterenkel doet nog heel erg pijn. Ik ben hier ook naartoe (Jong Oranje, red.) gekomen om te kijken of het gaat.”

Volgens de Ajax-spits had hij zoiets vóór zondag nog nooit meegemaakt: “Ze hebben mij nog nooit zo getrapt, hoor. Nee, nog nooit. Normaal trekken ze aan mijn shirt of zo. En hij kreeg geen rood, nee. Maar ja… Zo met je been inkomen is wel heel gevaarlijk. Ik vind dat je zoiets niet kan doen. Misschien ging het per ongeluk.”

Karakter

Het is zeer twijfelachtig of Brobbey aankomende vrijdag in actie kan komen tegen de beloften van België. Lukt dat niet, dan krijgt hij mogelijk een herkansing tegen Jong Roemenië. Bondscoach Erwin van de Looi vindt het van karakter getuigen dat de Ajacied zich wél bij de selectie heeft gemeld: “Het feit dat hij hier is, dat hij wil spelen, en er alles aan gaat doen om de wedstrijd te halen, vind ik mooi van hem. Overigens is dat ook wel terecht”, wil Van de Looi wel toevoegen. “Toen hij in Leipzig in een veel mindere fase zat, hebben wij hem vanuit Jong Oranje geholpen om wedstrijdritme op te bouwen.”

TIP: Verdien 11 keer je inleg als Brobbey Eredivisie-topscorer wordt!

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie