‘Donkere wolken pakken zich samen boven PSV’

Foto: ‘Donkere wolken pakken zich samen boven PSV’

PSV ging afgelopen weekend met 2-1 de boot in tegen FC Twente. Clubwatcher Rik Elfrink weet dat de nederlaag best eens forse consequenties kan gaan krijgen in Eindhoven.

“Nu moet de ploeg in de competitie alweer in de achtervolging, zonder dat er nog nieuwe spelers aangetrokken kunnen worden. Nou ja, transfervrij misschien. Maar dat zijn spelers die niet voor niks die status hebben en door geen enkele andere club kennelijk interessant zijn bevonden. Meestal blijken zij geen versterkingen”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Simons lichtpuntje

Doorgaan op deze manier is geen optie, denkt de journalist. “Als PSV zo doorgaat als nu, loopt de ploeg in de grotere wedstrijden tegen exact dezelfde problemen aan als vorig seizoen. Voor Van Nistelrooy wordt het belangrijk om vastigheden te creëren en PSV aan de bal een duidelijker en herkenbaar profiel te geven, waarbij Xavi Simons weleens een spil kan worden.”

“Dat is deze zomer in de directiekamer wel goed gegaan: Simons is een speler die net als Joey Veerman voor de voetballende impulsen kan zorgen. Hij was dit weekend een van de weinige PSV’ers die in Enschede nog enigszins overeind bleef”, constateert Elfrink tot slot. Donderdag wacht de eerstvolgende kans op eerherstel; speelronde 1 van de Europa League, thuis tegen FK Bodo/Glimt.

TIP: Eindigt PSV-Bodo/Glimt in 3-1? Win tien keer je inleg via Unibet!

Simons haalde wel een voldoende tegen Twente

  • Eens
  • Oneens
809+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie