“Hartstikke leuk, maar je hebt nog niks”

Foto: “Hartstikke leuk, maar je hebt nog niks”

Andries Noppert hield vandaag alwéér de nul met zijn sc Heerenveen (0-0 tegen NEC). Een prima afsluiting van de week waarin hij werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

“Ik hoorde het nu van de teammanager. We lopen met z’n allen al een tijdje te dollen, dus ik dacht dat hij een grapje maakte. Het bleek toch allemaal echt te zijn”, lacht Noppert in gesprek met ESPN.

“Ik ben heel nuchter. Het is hartstikke leuk, maar je hebt nog niks. Ik sta op een lijstje. Ik moet ervoor zorgen dat ik wedstrijden goed blijf spelen. Dat is het enige wat ik kan doen”, vervolgt de nuchtere Fries, die beseft dat ‘het sentiment zomaar weer om kan slaan’. “Een keeper kent ook mindere tijden, dan hoor je niemand. Zometeen laat ik een bal door en zegt heel Nederland dat ik er niks van kan.”

Lof alom

Ploeggenoot Sven van Beek vertelde op ESPN al ‘trots te zijn’. “We hebben af en toe het Wilhelmus opgezet in de kleedkamer. Het is hartstikke mooi dat een speler van Heerenveen bij Oranje zit, dat gebeurt niet vaak. Hij doet het fantastisch, als je die ene bal ook ziet. Hij vliegt richting de kruising, ik dacht ook dat-ie erin ging. Toen zag ik hem nog voorbijvliegen. Iedereen is trots op hem. Hij verdient het.”

En trainer Kees van Wonderen stak ook de loftrompet uit voor Noppert. “In een week waarin er een heleboel op je afkomt, moet je er wél staan. Dat heeft hij gedaan. Hij is belangrijk geweest, die ene bal van Tavsan die telde ik al bijna. Dat hij er staat na alles wat er gebeurd is, dat vind ik heel knap.”

TIP: Verdien 16 keer je inleg als Heerenveen uit bij Ajax wint!

Noppert hoort ook bij de definitieve Oranje selectie te zitten

  • Eens
  • Oneens
13+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie