Puntje voor Heerenveen ondanks rode kaart

Foto: Puntje voor Heerenveen ondanks rode kaart

De Eredivisie-club sc Heerenveen heeft op zondagmiddag een puntje overgehouden aan zijn ontmoeting met NEC Nijmegen. Met nog een half uur op de klok kreeg Tibor Halilovic een rode kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis, maar de Friezen konden desondanks een gelijkspelletje over de streep trekken.

De eerste helft in het Abe Lenstra Stadion was behoorlijk saai te noemen. In de beginfase van het duel werd Landry Dimata eventjes dreigend namens NEC, maar dat was eigenlijk het enige wat de Nijmegenaren lieten zien. Heerenveen stelde daar bijzonder weinig tegenover: alleen een ongevaarlijke poging van Halilovic.

Langzaam maar zeker kwam de wedstrijd echter een beetje tot ontbranding. Doelman Andries Noppert trad handelend op bij een nieuwe poging van Dimata, waarna een schot van Sydney van Hooijdonk geblokt werd door Iván Márquez. Daarna leek Heerenveen op 1-0 te komen, maar een goal van Thom Haye werd afgekeurd door de videoscheidsrechter omdat (aangever) Mats Köhlert buitenspel had gestaan.

Noppert to the rescue

Na de rust kreeg Halilovic een rode prent voor een charge op de benen van Elayis Tavsan en met tien man op het veld kwam Heerenveen meer en meer in de verdrukking. De Friezen hadden het aan hun goalie Noppert (die tot de Oranje-voorselectie van bondscoach Louis van Gaal behoort) te danken dat het 0-0 bleef.

Heerenveen is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie en staat op negen punten. NEC heeft zes punten en is daarmee voorlopig negende.

TIP: Verdien 16 keer je inleg als Heerenveen uit bij Ajax wint!

Terechte uitslag

  • Ja
  • Nee
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie