‘Nederlands elftal-drama in de maak’

Foto: ‘Nederlands elftal-drama in de maak’

Het Nederlands elftal strijdt aan het einde van dit kalenderjaar om de wereldtitel in Qatar. Tot dat moment is het zaak voor de belangrijke spelers van het Nederlands elftal om zo veel mogelijk in actie te komen. Ruud Gullit zag Frenkie de Jong en Memphis Depay na een lange transferzomer toch bij FC Barcelona blijven. Maar of dat wel zo verstandig is…

De voormalig middenvelder gaat bij Ziggo Sport in op de situatie van de Nederlanders die bij FC Barcelona allebei op de bank zitten. “Natuurlijk maak ik me zorgen, ik denk dat Louis van Gaal zich ook zorgen maakt”, stelt Gullit. “Dit zijn de twee belangrijkste pijlers voor het Nederlands elftal.”

Nederlands elftal 

Vooral het feit dat Depay de zesde aanvaller in de pikorde is bij Barcelona, baart Gullit zorgen. Maar ook de absentie van De Jong in de Barcelona-basis is geen goede zaak voor Oranje. “Depay helemaal, die scoort aan de lopende band en is een vaste kracht, en een belangrijke kracht. Scoort altijd, we kunnen altijd op hem bouwen. Frenkie de Jong is ook een heel erg belangrijke speler voor het middenveld voor Oranje. Die speelt ook niet. Je ritme ben je kwijt en het is afwachten of je dat weer kunt oppakken bij het Nederlands elftal als je niet wekelijks speelt.”

Desalniettemin begrijpt Gullit waarom Xavi De Jong niet als enige verdedigende middenvelder opstelt. “Het is niet dat Xavi Busquets verkiest boven Frenkie, Busquets speelt gewoon altijd. Hij is een geweldig slimme speler en ik zou ook met Busquets spelen. Hij versnelt het spel alleen maar, speelt meteen door en gaat niet eerst een bal aannemen. Frenkie de Jong blijft maar dribbelen met de bal in plaats van snel spelen. Dit is waarom hij niet op 6 moet spelen. Als links- of rechtshalf kan hij ook de bal komen halen, daar heeft hij ook geweldige wedstrijden gespeeld.”

Frenkie de Jong en Memphis Depay

De Jong maakt zijn minuten nog wel, maar voor Memphis is dat een ander verhaal. “In Engelse media las ik dat het niet tot een transfer was gekomen omdat zijn salariseisen te hoog waren. Maar hij moet gewoon voetballen”, stelt Gullit.

Daardoor staat vooral Memphis voor een belangrijke keuze. De aanvaller heeft een akkoord tot contractontbinding, maar wil zekerheid op een goede vervolgstap. Gullit vraagt zich af of dat nu de juiste optie is: “Wil je dan op de bank blijven zitten door je hoge salariseisen? Dat is wel een gevaar. Op het moment lijkt het alsof hij totaal niet in beeld is bij Barcelona, terwijl het een geweldige speler is. Ik vind het jammer dat hij niet ergens naartoe is gegaan.”

Wint Barcelona van Cadiz? De odd is 1.15x!

Wordt dit een probleem?

  • Allebei nite
  • Allebei wel
  • Alléén Frenkie
  • Alléén Memphis
494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:34
5+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
5+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
33+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
110+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
62+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
125+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
73+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
285+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
435+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
186+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
245+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
100+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
27+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
26+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
140+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
231+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
32+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
52+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
53+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
190+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie