‘Alarmbellen De Jong loeien na Xavi-uitspraken’

Foto: ‘Alarmbellen De Jong loeien na Xavi-uitspraken’

Na een transferperiode vol geruchten over Frenkie de Jong-transfer naar de Premier League, speelt de Nederlandse middenvelder nog ‘gewoon’ voor FC Barcelona. De oud-speler van Ajax was vorig seizoen onder Xavi nog één van de vaste keuzes op het middenveld, maar moest het tegen Sevilla opnieuw doen met een plek op de bank. 

Xavi koos voor een middenveld met Sergio Busquets, Pedri en Gavi. Vooral laatstgenoemde maakte veel indruk in de wedstrijd tegen Sevilla. Op de Spaanse pers, maar vooral op trainer Xavi. Sevilla startte in plaats van in een 4-3-3-opstelling in een 4-4-2 en dat verlangde een grote aanpassingskracht van zijn elftal. 

Frenkie de Jong

“Dat hadden we niet verwacht, maar Sergio, Pedri en Gavi deden het heel goed. Ze hebben hard gewerkt en werden ook geholpen door de vleugelspelers”, zei Xavi na afloop. De trainer prees vooral de speler die De Jong uit de basis hield, het achttienjarige supertalent Gavi. “Ik ben niet verrast door Gavi. Ik zie hem iedere dag op de training. Ik wil de rest niet tekortdoen, maar hij was misschien wel de beste speler van de wedstrijd.”

De trainer kreeg bijval van de Spaanse krant SPORT. “Enigszins afwezig in de eerste paar minuten, maar hij veroverde de bal voorafgaand aan het eerste doelpunt. Daarna blonk hij uit in defensief opzicht en hielp hij in de opbouw”, viel er te lezen in de krant. 

Niet alleen Gavi, ook de rest van de middenvelders en andere spelers van Barcelona konden op de complimenten rekenen van Xavi. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hadden de bal en kregen kansen om het resultaat nog te verbeteren. Het is positief om te winnen in een stadion waarin dat normaal gesproken lastig is.”

FC Barcelona 

Ook over Memphis’ concurrent Ousmane Dembélé was de Spaanse trainer lovend. “Ik ben een liefhebber van Dembélé. Hij levert ook zijn defensieve bijdrage en helpt de rest van de ploeg, net als Raphinha en Robert Lewandowski. We hebben spelers die het verschil kunnen maken, onder wie Ousmane.”

De Jong begon in de eerste wedstrijden van dit seizoen op de bank bij Barcelona. De Nederlander wilde kosten wat het kost blijven in het Camp Nou-stadion. Het sportieve perspectief begint nu af te brokkelen voor de Nederlander, waardoor er flink wat alarmbellen af lijken te gaan als dit zo doorgaat. Enige voordeel voor De Jong: als Barcelona nog wil cashen voor de middenvelder, zal hij toch speelminuten moeten maken. 

TIP: Wint FC Barcelona van Cadiz? Pak 1.23x je inzet!

Wanneer vertrekt De Jong bij Barcelona?

  • Winterstop
  • Volgende zomer
  • Pas later
  • Maakt geen transfer
410+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
38+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
47+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
248+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
208+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
77+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
731+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
157+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
341+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
745+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie