Veerkrachtig Feyenoord wint in Deventer

Feyenoord heeft zaterdagavond veerkracht getoond in De Adelaarshorst. Op bezoek bij Go Ahead Eagles wist de formatie van Arne Slot een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-4 overwinning.

Op voorhand leek het bezoek aan Deventer geen onoverkomelijke opgave voor Feyenoord. Go Ahead stond zeventiende met nul punten en een doelsaldo van 2-9, maar trainer René Hake zag zijn elftal fantastisch uit de startblokken schieten. Al na drie minuten vloog een door Patrik Walemark van richting veranderd schot van Evert Linthorst tegen de touwen en kort daarna kopte Isac Lindberg zelfs de 2-0 achter doelman Justin Bijlow.

De eerste competitienederlaag van Feyenoord dreigde, maar nog voor de rust wisten de bezoekers de schade ongedaan te maken. Dat was vooral te danken aan Danilo Pereira. De Braziliaanse spits zorgde in De Adelaarshorst voor de aansluitingstreffer en bewees daarna zijn waarde door op aangeven van Walemark fraai voor de 2-2 te zorgen.

Feyenoord kreeg voor rust zelfs nog een kans om op voorsprong te komen, maar een vrije trap van Jeffrey de Lange werd door doelman Jeffrey de Lange uit zijn doel geranseld. Het bleek uitstel van executie. Feyenoord voelde zich gesterkt door de treffers van Danilo en de onvermijdelijke 2-3 viel via Javairô Dilrosun, die ondanks een ongelukkig optreden overtuigend af wist te ronden.

Go Ahead weigerde op te geven, waardoor Feyenoord tot het einde moest blijven knokken. De overwinning van de Rotterdammers werd niettemin een feit. Sebastian Szymanski schoot op fraaie wijze zelfs nog de 2-4 tegen de touwen.

In extremis maakte Oliver Edvardsen nog wel de 3-4. Zijn treffer kwam echter te laat om de Feyenoord-zege nog in gevaar te brengen.

Scoreverloop: 1-0 (3′) Patrik Walemark (eigen doelpunt), 2-0 (14′) Isac Lidberg, 2-1 (24′) Danilo Pereira, 2-2 (42′) Danilo Pereira, 2-3 (56′) Javairô Dilrosun, 2-4 (79′) Sebastian Szymanski, 3-4 (90′) Oliver Edvardsen

TIP: Wint Feyenoord bij Lazio? Win 3,85 keer je inleg via Unibet!

Gaat Danilo meedoen om de topscorerstitel?