“Iedereen weet dat ik niet voor Ajax zou spelen”

Foto: “Iedereen weet dat ik niet voor Ajax zou spelen”

Cody Gakpo bleef deze zomer ondanks buitenlandse belangstelling bij PSV. Daags na de internationale transferdeadline werd bekend dat hij is aangeboden bij Ajax, maar daar wil hij zelf niets van weten.

Gakpo heeft zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior gesproken over de berichtgeving van De Telegraaf. Zijn belangenbehartiger ontkende hem in Amsterdam te hebben aangeboden. “Ja, dat heeft hij gezegd”, vertelde de Oranje-international aan ESPN. “Iedereen die mij kent, weet dat ik niet voor Ajax zou spelen en dat ik uit Eindhoven kom. Dat weet mijn zaakwaarnemer ook. Dus ik weet niet waar dat vandaan komt.”

Ajax was dus géén optie voor Gakpo, maar een overstap naar de Premier League was dat wel. Uiteindelijk besloot hij de ‘hectische’ periode met de beslissing om nog minimaal een half seizoen in Eindhoven te blijven. Gakpo speelde zaterdag derhalve gewoon tegen FC Twente, maar dat werd geen feestelijke avond (2-1 overwinning).

Gakpo bestempelde het PSV-optreden, met name voor rust, als ‘dramatisch’. “De linies stonden veel te ver uit elkaar, we waren niet scherp in de duels en we waren slordig aan de bal. Dan kom je met 2-0 achter en loop je achter de feiten aan. De tweede helft was iets beter, maar niet goed genoeg vandaag. De communicatie verliep stroef. Dat moeten we veranderen, want dit kan niet.”

TIP: Wint PSV met 3-0 van Bodo/Glimt? Win negen keer je inleg via Unibet!

Heeft hij de juiste keuze gemaakt door bij PSV te blijven?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie