Rangers incasseert enorme dreun richting Ajax

Rangers FC heeft een behoorlijke tik geïncasseerd in aanloop naar de Champions League-clash met Ajax. De formatie van Giovanni van Bronckhorst werd overhoop gespeeld door aartsrivaal Celtic: 4-0.

Rangers ging er vorig seizoen hard af op Celtic Park, mede dankzij een zwakke start. Ook zaterdagmiddag ging het helemaal mis in het hol van de leeuw. De bezoekers werden verrassend door een snel genomen ingooi en daardoor kreeg Liel Abada de mogelijkheid om de 1-0 binnen te werken. Doelman Jon Mclaughlin kreeg slechts een slappe hand tegen diens inzet en kon daardoor niet verhinderen dat Celtic snel de leiding nam.

In het restant van de eerste helft ging het helemaal mis voor Rangers. Jota verdubbelde de marge na een fraaie stift oog in oog met doelman Mclaughlin, waar opnieuw Abada de ruststand op 3-0 bepaalde. Op dat moment was al duidelijk dat Rangers met een zeperd naar Amsterdam zou gaan afreizen.

Na rust viel er nog één doelpunt: David Turnbull profiteerde van een fout van de Rangers-doelman. In extremis ontsnapte Connor Goldson nog aan een rode kaart uit frustratie.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Liel Abada, 2-0 (32′) Diogo Jota, 3-0 (40′) Liel Abada, 4-0 (78′) David Turnbull

TIP: Wint Rangers bij Ajax? Win zeven keer je inleg via Unibet!