Utrecht bezorgt Fortuna vijfde nederlaag op rij

Foto: Utrecht bezorgt Fortuna vijfde nederlaag op rij

FC Utrecht heeft vrijdagavond de eerste competitiezege van het seizoen behaald. De Domstedelingen boekten een 3-4 overwinning op bezoek bij Fortuna Sittard.

Fortuna en Utrecht begonnen vol vertrouwen aan het Eredivisie-seizoen, maar de eerste vier duels van het seizoen leverden geen succes op. De Domstedelingen begonnen het seizoen met twee schamele punten. In Limburg was de start nóg beroerder met vier opeenvolgende nederlagen én het ontslag van hoofdtrainer Sjors Ultee. Logischerwijs stond de druk er dan ook vol op in Sittard.

Het gebrek aan zelfvertrouwen was in de eerste helft duidelijk te merken. Het spel in Limburg kon niet bekoren, maar toch noteerden de manschappen van Henk Fraser een aantal kansrijke momenten. Zo stuitte Jens Toornstra vanuit een vrije trap op doelman Ivor Pandur. Laatstgenoemde werd op zijn beurt gered door George Cox, die een inzet van Othmane Boussaid al dan niet op de lijn weg wist te koppen.

Vuurwerk op én buiten het veld 

In de tweede helft zorgden zogenaamde supporters voor onrust. Vanuit het vak met Utrecht-aanhangers werd vuurwerk gegooid naar nota bene een eigen warmlopende speler. Dat was voor scheidsrechter Allard Lindhout aanleiding om de wedstrijd kort stil te leggen. Na de hervatting stuitte Burak Yilmaz met een vrije trap op doelman Vasilis Barkas, maar aan de andere kant viel de 0-1 dankzij Bas Dost. Hij werkte een voorzet van Moussa Sylla af.

Fortuna zorgde kort na de openingstreffer voor de gelijkmaker. De Utrecht-defensie bleek andermaal kwetsbaar bij een hoekschop en ditmaal kopte Rodrigo Guth raak: 1-1. Ook die stand stond niet lang op het scorebord. Lindhout wees naar de penaltystip na een valpartij van Boussaid na een duel met Mickaël Tirpan. Er leek weinig tot niets aan de hand, maar Anastasios Douvikas mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 1-2.

De discutabele strafschop van Utrecht zorgde voor grote frustratie aan Fortuna-zijde. Aanhangers van de Limburgers gooiden met bierglazen op het veld, waarna Lindhout het genoeg vond en de wedstrijd staakte. Na een afkoelingsperiode  besloot Lindhout het nogmaals te proberen. Utrecht ging vervolgens verder waar het gebleven was en liep via opnieuw Douvikas uit naar 1-3.

Het werd toch nog spannend. Toornstra veroorzaakte een strafschop, die overtuigend werd benut door wie anders dan Burak Yilmaz. Toch ging de zege ‘gewoon’ naar Utrecht: opnieuw Douvikas, zijn derde van de avond, besliste het duel definitief in Utrechts voordeel. Tijjani Noslin bepaalde de eindstand in extremis op 3-4.

Scoreverloop: 0-1 (64′) Bas Dost, 1-1 (67′) Rodrigo Guth, 1-2 (70′) Anastasios Douvikas (strafschop), 1-3 (77′) Anastasios Douvikas, 2-3 (82′) Burak Yilmaz. 2-4 (86′) Anastasios Douvikas, 3-4 (90′) Tijjani Noslin

TIP: Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via Unibet en win!

Gaat Fortuna Sittard degraderen?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie