‘Ajax-transfer Gakpo wél serieus besproken’

Foto: ‘Ajax-transfer Gakpo wél serieus besproken’

Een transfer van PSV-aanvaller Cody Gakpo naar Ajax is wel degelijk serieus besproken. Die conclusie trekt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Het medium pakte vrijdagochtend uit met het nieuws dat Gakpo is aangeboden bij Ajax. In de podcast stelt Verweij: “Dat was behoorlijk serieus. Er is geappt met mensen binnen Ajax of Gakpo niets zou zijn voor Ajax. Dat was na de uitschakeling van PSV in de Champions League en net na het moment dat Ajax honderd miljoen had geïncasseerd over Antony. Daar is wel gesproken over een mogelijke transfer.”

Verweij vervolgt: “Ajax heeft gevraagd wat hij moest kosten en daar reageerde de zaakwaarnemer op met: ‘Dertig miljoen’. Ajax vond dat niet heel veel, maar daar moesten misschien nog tien miljoen aan bonussen bij en dat was precies de veertig miljoen waarvoor Southampton een akkoord bereikte met PSV. Daar is wel heel serieus gesproken tussen zaakwaarnemer en Ajax.”

Gevoelig

Mede vanwege de bezetting van de linksbuitenpositie besloot Ajax er geen werk van te maken. “Dat was ook de reden waarom Ajax eigenlijk nul sjoege gaf op dat appje. Daar is verder niet op teruggekomen, omdat ze het geen serieuze optie vinden. Ze vinden dat geen optie, maar daarbij aangetekend dat het ook zeer de vraag is of PSV hem ooit wel aan Ajax zou willen verkopen. Dat denk ik ook niet namelijk”, aldus Verweij.

Valentijn Driessen zou er niet raar van op hebben gekeken. “Dat appje komt niet zomaar”, stelt hij vast. “Ze zullen nu ongetwijfeld ontkennen dat hij er vanaf heeft geweten, maar zijn zaakwaarnemer heeft wel degelijk met de gedachte gespeeld om hem naar Ajax te brengen. Dan heb je in ieder geval Champions League. We moeten niet zo naïef zijn dat dit nooit had kunnen gebeuren”, aldus Driessen, die naar clubs én Gakpo wijst. “Tot er genoeg geld op tafel komt.”

Volgens Driessen ging het om dé zaakwaarnemer van Gakpo, dus niet zomaar ‘een SEG-werknemer’.

TIP: Maakt Gakpo de 0-1 in Enschede? Win 6,40 keer je inleg via Unibet!

Eens met de heren?

  • Ja
  • Nee
237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie