“Ik kom altijd liever in Utrecht dan in Amsterdam”

Foto: “Ik kom altijd liever in Utrecht dan in Amsterdam”

Samen met Amin Younes en Naoki Maeda tekende Sean Klaiber in de slotfase van de zomerse transferperiode nog bij FC Utrecht. De rechtsback is vastberaden om ook in zijn tweede periode bij de Domstedelingen weer indruk te gaan maken.

Bij Ajax was hij op een zijspoor beland. “Ik ben een Utrechter en ook al maakte ik de stap naar Ajax, Utrecht is nooit uit me weggegaan. Ik kom altijd liever in Utrecht dan in Amsterdam. Daar is het superdruk. In Utrecht ken ik de weg, weet ik de vaste tentjes waar ik naar toe kan. Ik wilde ook per se terug naar FC Utrecht. Er waren wel meerdere teams in mij geïnteresseerd, maar ik wilde terug naar mijn huis.”

Klaiber vervolgt, in De Telegraaf: “Ik ben weer supergelukkig. Mijn familie ziet mij weer heel gelukkig zijn. Dat is voor mij op dit moment het belangrijkste. Ik heb heel vaak over de A2 gereden, dat ik dacht ‘hoe nu verder’. Na de revalidatie van mijn knieblessure was ik weer fit, maar ik zat steeds niet bij de selectie. Ergens begrijp je het wel, maar je bent wel voetballer en je wil het ook meemaken. Je hebt zo hard gewerkt voor die momenten en dan ben je er niet bij. Dat deed wel heel erg pijn. Ik was heel moe. Je gaat zo erg nadenken. Nu ben ik weer heel vrolijk. Mijn vrouw zei: ‘Ik zie jou weer stralen’.”

Geflopt bij Ajax

Tot zijn eigen verbazing zorgde de transfer van Utrecht naar Ajax enkele jaren terug voor veel ophef. “De aanhang van Utrecht begreep het echt niet. Ik heb berichten gezien alsof ik mensen had doodgeschoten. Veel mensen snapten mijn stap naar Ajax niet. Maar ik vond het zelf heel logisch. Het was een echte topstap voor mij. Ik kon op dat moment ook naar een andere club, in het buitenland, waar ik veel meer geld kon verdienen. Maar ik wilde mijzelf meten met de top, omdat het bij FC Utrecht heel goed ging. Ik wilde zien of ik daar kon aanhaken. In mijn eerste seizoen heb ik twintig wedstrijden mogen spelen en Champions League mogen spelen. Ik heb daar bij vlagen een goed niveau aangetikt. Maar op een gegeven moment kwam er de voorkeur voor jonge jongens en kwam ik een beetje op een zijspoor. Dat was jammer.”

“Het plan wat ik had, was om naar Ajax te gaan en om vandaaruit een vervolgstap te maken. Omdat dat nu eenmaal gemakkelijker is vanuit Ajax. Het plan was hartstikke goed gelukt. Na die twintig wedstrijden in mijn eerste seizoen kon ik in de zomer daarop naar Engeland toe. Ik kon naar Stoke City. Toen ik bezig was met die club, ging het in Oostenrijk mis met mijn kruisband. Ik stond echt op het punt om weg te gaan. Het heeft tegengezeten.” In Utrecht wil Klaiber nu zijn carrière terug op het juiste pad krijgen.

TIP: Scoort Amin Younes vanavond voor Utrecht tegen Fortuna Sittard? De odd is 3.35!

Gaat Klaiber slagen bij Utrecht dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:29
5+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
14+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
91+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
23+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
60+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1353+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1051+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
103+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
764+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1702+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
692+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
631+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
619+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
361+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
105+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
154+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
62+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
235+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
93+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
37+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie