Gakpo rekende op United: “Tot vorige week”

Foto: Gakpo rekende op United: “Tot vorige week”

Cody Gakpo rekende deze zomer serieus op een transfer naar Manchester United. De PSV-aanvaller kreeg pas vorige week in de gaten dat de deal zou gaan afketsen.

“Manchester United had zich aan het begin van de transferwindow gemeld. Daar waren we een beetje op aan het wachten”, vertelt de 23-jarige Gakpo tegenover PSV TV. “De signalen werden steeds positiever en op een gegeven moment dacht ik dat het weleens die kant op zou kunnen vallen.”

“Die optie vervaagde een beetje en vorige week helemaal”, vervolgt Gakpo. “We hebben de hele window daarnaartoe gewerkt. Tot vorige week dacht ik dat ik naar Manchester United zou gaan. In de laatste week heb ik alle opties bekeken. Uiteindelijk kwam PSV met een goede aanbieding en dat bleek voor mij de juiste keuze.”

Oranje 

Gakpo erkent dat zijn WK-kansen een rol hebben gespeeld. Bondscoach Louis van Gaal kreeg de kans om zijn visie te geven. “Ik had de trainer gebeld en gevraagd om advies. Dat advies was duidelijk dat ik m’n gevoel moest volgen, maar ook dat een transfer in een seizoen waarin het WK zit niet ideaal zou zijn. Je komt ergens anders, moet wennen. Dat was ik met hem eens.”

Uiteindelijk besloot Gakpo na de 7-1 zege op FC Volendam in Eindhoven te blijven. “Tot in de nacht heb ik met mijn familie en mijn management op kantoor gezeten. Daar heb ik de knoop doorgehakt. Dan valt het allemaal een beetje van je af, voel je je weer lekker en kun je wat beter slapen, haha.”

TIP: Wint PSV bij Twente? Win 1,92 keer je inleg via Unibet!

Heeft hij een te groot risico genomen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie