‘Ajax zet Van der Sar zwaar voor schut’

Foto: ‘Ajax zet Van der Sar zwaar voor schut’

Bij Ajax ontstond een hoop commotie op de slotdagen van de transfermarkt. Zo was er veel gedoe rondom de komst van de Argentijn Lucas Ocampos en waren er ‘muitende’ spelers zoals Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Met name de rol van de Raad van Commissarissen in de transfer van Ocampos was opvallend te noemen. Volgens Valentijn Driessen is algemeen directeur Edwin van der Sar flink voor geschut gezet.

Van der Sar had toestemming gegeven aan het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar voor de transfer van Ocampos, die voor twintig miljoen euro moest overkomen van Sevilla. In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat Van der Sar in zijn hemd is gezet door President-commissaris Leen Meijaard en Danny Blind, die geen goedkeuring gaven aan de transfer, net als bij de transfer van de Griekse keeper Vlachodimos van Benfica.

Ajax geeft teveel geld uit

Volgens Driessen laat de RvC zich niet meer piepelen door ‘eigengereide voetbaljongens’ binnen Ajax waarvoor geen financiële barrières gelden. “De broekriem is stevig aangehaald en in het uiterste geval, zoals nu, wordt zelfs het vetorecht gebruikt. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Zeker voor de beeldvorming.” Volgens de commissarissen wordt er de laatste jaren teveel geld gespendeerd aan transfers en salarissen van spelers. “Dat aankopen de doorstroming van talenten uit de eigen jeugdopleiding in de weg staat, terwijl Ajax jaarlijks meer dan tien miljoen euro investeert in z’n talentenfabriek. Dat de scouting niet op orde is als er spelers buiten de scouting worden gehaald en dat er onvoldoende en niet vroeg genoeg geanticipeerd wordt op vertrekkende spelers.”

Driessen schrijft in de ochtendkrant dat er een achterliggende gedachte achter zit aan het voor schut zetten van Van der Sar in combinatie met Hamstra en Huntelaar. “Van der Sar is aangeschoten wild en de laatste twee kunnen in de toekomst onmogelijk nog functioneren als onafhankelijk technisch directeur. Als zij daarvoor al in aanmerking komen. Bij een normale interne communicatie tussen directie en commissarissen was Ajax deze verschutting bespaard gebleven, want het amateurisme spatte ervan af bij de grootste voetbalclub van Nederland.”

Volgens de voetbaljournalist is de invloed van Blind groot op de RvC. “Door het afserveren van Van der Sar, het klein houden van Hamstra en Huntelaar en zonder technisch directeur hebben Blind en de RvC vrij spel bij Ajax. Precies zoals ze het graag willen.” Driessen schrijft dan ook dat Van der Sar zijn conclusies moet trekken. “Intern is er zo weinig vertrouwen en respect voor de algemeen directeur met voetbalachtergrond dat vertrekken de enige optie is voor iemand die (financieel) onafhankelijk is en ruggengraat heeft. Die wacht niet zoals gepland tot medio 2024 om de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht te trekken en in de tussentijd als een sulletje te worden misbruikt door zijn toezichthouders.”

TIP: Wint Ajax de CL-groep? Win 6,50 keer je inleg via Unibet!

Moet Van der Sar opstappen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
569+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:36
21+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
10+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
140+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
185+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
71+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
56+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
51+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
210+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
140+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
141+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
198+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
250+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
127+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
99+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
86+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
183+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
534+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
50+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie