Ocampos in voetsporen van Argentijnse Ajacieden: “Nooit een steek laten vallen”

Foto: Ocampos in voetsporen van Argentijnse Ajacieden: “Nooit een steek laten vallen”

Zijn komst had wat voeten in de aarde, maar Lucas Ocampos mag zich nu toch echt Ajacied noemen. De van Sevilla gehuurde Argentijn is blij met zijn move naar Amsterdam en vergelijkt zich qua mentaliteit met voorgangers.

“Voor mij is dit iets geweldigs en voor mij familie ook”, begint Ocampos in zijn eerste interview als Ajacied, tegenover Ajax TV. “Ik kom bij een historische grote club die prijzen wint en grote spelers heeft voortgebracht. Dat motiveert veel spelers om hier te willen voetballen. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.” In de Johan Cruijff ArenA was hij nog nooit geweest, maar Ajax is zeker geen onbekende club voor Ocampos. “Toen ik klein was, was Ajax al wereldberoemd om zijn filosofie, het voetbal, de fans, het stadion en door al die grote namen die hier veel prijzen hebben gewonnen. Dat is een belangrijke drijfveer om hier naartoe te komen.”

Zelfde mentaliteit als Tagliafico en Martínez 

Ocampos is klaar om zich te bewijzen op het veld. “Ik ben een speler die niet alleen probeert om goals te maken. Ik ben ook een echte teamspeler. Overal waar ik heb gespeeld, heb ik doelpunten gemaakt. En ik ben ook in defensief opzicht van waarde, ik help mijn teamgenoten. Ik geef altijd alles voor de club waar ik voor speel. Dat is het allerbelangrijkste en dat is me tot nu toe altijd goed af gegaan.”

In het interview vallen ook de namen van Ocampos’ landgenoten en mede-internationals, Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez. “We zijn niet helemaal vergelijkbaar, want ik ben een aanvaller, maar de mentaliteit is hetzelfde. Als kind worden wij grootgebracht met de wil om alles te winnen en met een bepaalde strijdlust. Ik ben een speler die altijd alles geeft. Soms pakt dat goed uit en soms slecht. Maar ik zal daarin nooit een steek laten vallen. Ik ga altijd tot het gaatje. Ik wil dat mijn team wint en daar doe ik alles voor.”

TIP: 6.50 als Ajax bovenaan in de CL-groep eindigt!

Ocampos een sensatie in de Eredivisie?

  • 100%!
  • Ik wacht nog even af..
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie