‘Leeds United schakelt door na Gakpo-nieuws’

Foto: ‘Leeds United schakelt door na Gakpo-nieuws’

Het is ook Leeds United duidelijk geworden: Cody Gakpo wordt niet dé deadline-aanwinst voor de ploeg. De Nederlandse aanvaller zou vanmorgen om acht uur samen met vertegenwoordigers van de club naar Leeds vertrekken om de transfer rond te maken. 

In de vlucht zat vanmorgen alléén Victor Orta, de technisch directeur van Leeds United. Gakpo zou daar dus eigenlijk ook bij zijn, maar heeft laten weten dat hij niet in gaat op het aanbod van de Engelse Premier League-ploeg. Wat dit betekent voor de andere interesse in Gakpo, Southampton is daar de meest concrete club van, is niet bekend. 

Cody Gakpo

Leeds United probeerde de Gakpo-deal voor de neus van The Saints weg te kapen. Southampton had volgens het Eindhovens Dagblad zo’n veertig miljoen euro over voor de komst van de Nederlands international, maar dat was voor PSV nog niet genoeg. 

Helemaal niet toen Leeds United met een niet te weigeren aanbod op de proppen kwam. Technisch directeur Orta vloog hoogstpersoonlijk naar Eindhoven om de onderhandelingen af te ronden. De club sloot dus wel een akkoord met PSV, maar het lukte niet om Gakpo te overtuigen vanmorgen ook op het vliegtuig te stappen. 

PSV

Bij Leeds moest Gakpo de opvolger worden van Dan James. De vleugelaanvaller uit Wales staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur, dat de transfer vandaag nog wil afronden. Als alternatief heeft Leeds nu Wolves-speler Hwang Hee-Chan bovenaan de verlanglijst gezet. De Zuid-Koreaans international werd ook vóór de Gakpo-doorbraak al in verband gebracht met Leeds. 

Helemaal uitsluiten kan je een transfer van Gakpo nog niet, maar het lijkt erop dat de steraanvaller ‘gewoon’ bij PSV blijft dit seizoen. De interesse van Manchester United lijkt niet meer zo concreet na de komst van Antony en Arsenal, dat uitstekend is begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen, lijkt ook niet meer concreet in de markt voor Gakpo. 

TIP: Wint PSV van FC Twente? De odd is 1.8x!

Goed besluit van Gakpo?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie