Twente richt zich op na Volendam-flater, weer forse nederlaag Excelsior

Foto: Twente richt zich op na Volendam-flater, weer forse nederlaag Excelsior

FC Twente heeft tijdens een zorgeloze avond drie punten gepakt tegen Excelsior. Al vroeg in de wedstrijd werd de toon gezet door de ploeg van Ron Jans, waarna het na rust eenvoudig de klus kon klaren.

De nederlaag bij Volendam afgelopen zondag zorgde voor heel wat frustratie aan Enschedese zijde. Zo ging Ricky van Wolfswinkel helemaal los in het interview na afloop. Virgil Misidjan maakte een slechte beurt en werd uit de selectie geweest door Ron Jans. Verder de nodige personele problemen: zo ontbraken Robin Pröpper, Michel Vlak, Michal Sadilek en Sem Steijn. Na de geweldige start van zes punten uit de eerste twee wedstrijden, werd Excelsior dit weekend weer met beiden voeten op de grond gezet. Het ging op Woudestein kansloos met 1-6 onderuit tegen PSV.

Denilho Cleonise mocht het na achttien invalbeurten op rij, eens in de basis proberen bij de gastheren. Na vijftien seconden wist de aanvaller al het net te vinden. Excelsior werd afgelopen weekend door PSV al keihard afgestraft voor de velen fouten in de opbouw. Uitgerekend aanvoerder Redouan El Yaakoubi ging enorm in de fout. Hij dribbelde in maar had de bal niet onder controle, Cleonise snoepte die af en bleef vervolgens koel: 1-0.

Niet veel later werd het 2-0. Christos Tzolis maakte de treffer, nadat Ricky van Wolfswinkel niet zelfzuchtig was. In eerste instantie werd de ervaren spits nog afgefloten vanwege buitenspel, maar de VAR besliste dat dat niet het geval was.

Weer VAR-moment in Twente-voordeel

Dat lijnenwerk van de video assistent pak goed uit voor Twente. Een kwartiertje later zat het aan de overkant van het veld te Tukkers weer mee. Couhaib Driouech werd aan de linkerkant weggestuurd en krulde de bal fraai in de verre hoek. Ook nu moest de VAR in actie komen en bleek het net wél buitenspel te zijn. Zo gingen de teams met 2-0 rusten. Na rust ging Excelsior nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar zeilde een inzet van Joshua Eijgenraam naast het doel van Lars Unnerstall. 

Na een ruim uur viel de wedstrijd definitief in het slot. Gijs Smal zette voor vanaf links en invaller Vaclav Cerny dook op bij de tweede paal: 3-0. Het slotakkoord was ook nog voor de Tsjech: in de blessuretijd bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Scoreverloop: 1-0 (1′) D.Cleonise, 2-0 (8′) C.Tzolis, 3-0 (62′) V.Cerny, 4-0 (90+3′) V.Cerny

Overtuigde Twente?

  • Zeker wel
  • Nee, dat niet
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie