“Hamstra en Huntelaar moeten gewoon hun werk kunnen doen”

Foto: “Hamstra en Huntelaar moeten gewoon hun werk kunnen doen”

Het technische duo van Ajax, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, moet in alle vrijheid zijn werk kunnen doen. Dat stelt Jan van Halst , die reageert op de berichten dat de bestuurders worden teruggefloten door de raad van commissarissen .

Hamstra en Huntelaar waren in de afrondende fase van de transfer van Lucas Ocampos. Ajax en Sevilla kwamen uit op een transfersom van twintig miljoen euro, terwijl de Amsterdammers eerder al persoonlijk akkoord waren met de Argentijnse buitenspeler. De RvC ging toch nog voor de overstap liggen. Ze vonden de deal niet verantwoord en ook met een som van vijftien miljoen gingen men niet akkoord. Nu lijkt Ocampos gehuurd te worden, met een optie tot koop.

Van Halst spreekt zijn verbazing uit over deze gang van zaken. “De RvC moet toezicht houden op de directie. Edwin van der Sar heeft toch wel bewezen dat hij die club fantastisch kan leiden. Natuurlijk is er op voetbaltechnisch gebied, met het vertrek van Overmars, wat verschuiving gekomen. Ze hebben duidelijk gekozen voor Hamstra en Huntelaar. Zij moeten gewoon hun werk kunnen doen”, zegt de oud-middenvelder bij Ziggo Sport.

Werk overnemen

“Ze gaan een speler van twintig miljoen euro kopen, wat een hoop geld is, maar binnen Ajax-contreien niet heel veel. Zij moeten daar gewoon het mandaat voor hebben”, vervolgt Van Halst. “De RvC gaat eigenlijk op de stoel van de directie zitten. Ze nemen het werk over van de directie. Ik kan me voorstellen als je in directie bij Ajax zit dat je zegt: doen jullie het dan.”

Van Halst ziet Ocampos graag naar de Eredivisie komen. “Het is geen typische Ajax-speler, maar als ik hem zag spelen was ik wel onder de indruk van zijn werklust, snelheid, diepgang en power. Dat had Antony natuurlijk, maar Ocampos heeft dat ook. Het is wat ongepolijster, het is geen type speler zoals Antony, maar hij heeft wel snelheid.”

TIP: 3x je geld bij Unibet als Ajax de beker wint!

Moet de RvC H2 met rust laten?

  • Ja, echt wel
  • Nee, dit corrigeren mag zeker
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie