‘Gakpo heeft meer waarde voor United dan Antony’

Foto: ‘Gakpo heeft meer waarde voor United dan Antony’

Ajax-aanvaller Antony rond deze week zijn recordtransfer af naar Manchester United. De Engelse grootmacht is bereid om maar liefst honderd miljoen euro neer te tellen voor de Braziliaan. Bert van Marwijk heeft echter zijn bedenkingen bij de transfer en laat doorschemeren dat United er verstandiger aan had gedaan om Cody Gakpo te halen.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal zegt in zijn column in De Telegraaf dat Ajax een uitstekende deal heeft gesloten voor Antony. “Het is de absolute hoofdprijs en dat bedrag zou de club nooit meer hebben gekregen in de toekomst voor Antony.” Van Marwijk denkt dat Ajax ook niet meer de markt moet op gaan voor een vervanger, omdat die al in de eigen gelederen rond loopt. “In mijn ogen is de vervanger sowieso al in huis. Steven Berghuis is bij Feyenoord groot geworden als vleugelspeler die ook nog eens veel scoort. Met hem op die plek is de balans ook beter. Ik zou voor een jong talent kiezen om weer door te ontwikkelen.”

Beslissende Antony 

Antony heeft voor Ajax niet veel doelpunten achter zijn naam staan en Van Marwijk denkt dat de aanvaller ook in de Premier League niet veel zal gaan scoren. Toch ziet de voormalig Feyenoord-trainer een belangrijk aspect bij de Brazilaan. “Hij kan wél het verschil maken omdat hij een actie in huis heeft en vanuit de actie altijd een assist kan geven. Hij oogt spectaculair met zijn acties, maar is ook echt beslissend.”

Van Marwijk denkt echter dat United beter had kunnen inzetten op de komst van PSV-aanvaller Cody Gakpo. “Ik zou Gakpo als coach graag in mijn elftal hebben. Veel creatieve spelers zijn van nature luie spelers. Gakpo is minder spectaculair dan Antony en daarom is de marktwaarde van Antony hoger. Maar hij zal altijd een ideale teamspeler zijn. Daarom kun je je afvragen wie op dit moment de meeste waarde voor Manchester United zou hebben.”

TIP: Pakt United de derde zege op rij tegen Leicester City? De odd is 2.10!




Wie is beter om in je team te hebben?

  • Antony
  • Gakpo
451+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie